Αυτό το hypercar κοστίζει μόλις 35.000 ευρώ, υπάρχει όμως ένα «αλλά» (photos)


Η Rhino Racing παρουσίασε το RR01, ένα hypercar για τον δρόμο και την πίστα, με τρομακτικά χαμηλή τιμή, αλλά και μερικές ελλείψεις.

  • ΦΩΤΟ: Rhino Racing
  • 16/1/2024

Όσο προσιτά και συνήθη κι αν έχουν γίνει εσχάτως τα πολλά άλογα και οι γρήγορες κατασκευές στο ευρύ κοινό, η πραγματικότητα είναι πως τα supercars και τα hypercars παραμένουν για τους ελάχιστους.

Αυτό θέλησε να αλλάξει με τον τρόπο της η Rhino Racing, μία εταιρεία με έδρα τη Λιθουανία, η οποία -κατά δήλωσή της- θέλει να φέρει επανάσταση στον χώρο των kit cars. Και για να το πετύχει αυτό, παρουσίασε το RR01, η αρχική τιμή του οποίου είναι μόλις 35.000 ευρώ!

Πράγματι, δεν μιλάμε για ένα πλήρες, ολοκληρωμένο και ετοιμοπαράδοτο hypercar. Αντ' αυτού, πρόκειται για ένα kit car το οποίο ο αγοραστής πρέπει να συναρμολογήσει μόνος τους -όπως τα τραπεζάκια του IKEA- ενώ από το πακέτο λείπει ο κινητήρας.

Η εξεύρεση και η τοποθέτηση του μοτέρ είναι ευθύνη του αγοραστή, όμως η Rhino Racing ισχυρίζεται ότι έχει σχεδιάσει έτσι το όχημα που κάθε κινητήρας θα μπορούσε να εγκατασταθεί σε αυτό, χωρίς πρόβλημα συμβατότητας.

Μία προφανής επιλογή θα ήταν ο 2JZ της Toyota ή ένας Wankel από τη Mazda, που έτσι κι αλλιώς είναι δημοφιλής στην αγορά των κινητήρων και αρκετοί επιλέγουν να τους εγκαταστήσουν στα αυτοκίνητά τους όταν αποφασίζουν να τα βελτιώσουν.

Παρόλα αυτά, η Rhino προτίθεται για επιπλέον 36.500 ευρώ να εγκαταστήσει από πριν τον V10 των 5,2 L από το Audi R8, απαλλάσσοντας τον αγοραστή από το άγχος της αναζήτησης μοτέρ.

Σε επίπεδο σχεδιασμού, το RR01 αντλεί έμπνευση από τη σχεδιαστική γλώσσα των Lotus, Porsche και McLaren, διαθέτοντας στοιχεία από μοντέλα των τριών εταιρειών. 

Είναι ελαφρύ, καθώς ζυγίζει 1.100 κιλά χάρη στο σασί από κράμα αλουμινίου, ενώ παρέχει και ανέσεις στον οδηγό και τον συνεπιβάτη του, καθώς διαθέτει σύστημα κλιματισμού, ακόμα και Apple CarPlay και Android Auto.

Για να μπορεί να μπει στην πίστα, έχει εξοπλιστεί με ζώνες έξι σημείων και κλωβό ασφαλείας, καθώς και αγωνιστικά καθίσματα της Tillet και αγωνιστικό τιμόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Mansory οραματίζεται και σχεδιάζει ένα hypercar που πετάει (photos)

Έρχεται σύντομα το hypercar της Red Bull - Πιθανή κι η έκδοση για τον δρόμο (video)

Δείτε πώς κατασκευάζεται η Maserati MC20 στην Ιταλία (video)