Δείτε πώς κατασκευάζεται η Maserati MC20 στην Ιταλία (video)


Μπαίνουμε μέσα στο εργοστάσιο της Maserati και βλέπουμε την κατασκευή της πανίσχυρης MC20 των 630 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FRAME - YOUTUBE
  • 15/1/2024

Η Maserati MC20 ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο οι Ιταλοί επέστρεψαν στην κατηγορία των supercars, με το μοντέλο να αποδεικνύεται ιδιαίτερα επιτυχημένο για εκείνους. Κατασκευάζεται στην Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στο εργοστάσιο στη Μόντενα, το οποίο αναβαθμίστηκε σημαντικά, πριν ξεκινήσει την παραγωγή της, με τη Maserati να εισάγει νέα τεχνολογικά συστήματα.

Το κανάλι Frame στο YouTube επισκέφτηκε την ιταλική μονάδα παραγωγής, όπου εγκαταστάθηκαν νέα συστήματα για τη συναρμολόγηση του κινητήρα και τη βαφή του αμαξώματος, για χάρη της MC20. Βέβαια, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, η κατασκευή γίνεται στο μεγαλύτερο μέρος της με το χέρι, «ώστε να διατηρηθεί η δεξιοτεχνία, για την οποία είναι διάσημη η εταιρεία.»

Η συναρμολόγηση ξεκινά με το μονοκόκ σασί, πάνω στο οποίο τοποθετούνται μέρη όπως η οροφή, οι πόρτες και το καπό. Το βάρος του οχήματος διατηρείται κάτω από τα 1.500 kg, χάρη στην εκτεταμένη χρήση του ανθρακονήματος.

Οι αυτοματισμοί που χρησιμοποιούνται είναι ελάχιστοι και συναντώνται κυρίως στο στάδιο της βαφής, για την ομοιόμορφη εφαρμογή της βαφής πάνω στο αμάξωμα. Περισσότεροι από 70 σταθμοί υπάρχουν στο εργοστάσιο, ενώ τους μηχανικούς κι εργαζομένους βοηθά ένα αυτοματοποιημένο όχημα που μεταφέρει το αμάξωμα από σταθμό σε σταθμό με τον «ύψιστο βαθμό ασφαλείας κι αξιοπιστίας,» όπως αναφέρει η ίδια η Maserati.

Κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ένας twin turbo κινητήρας V6 χωρητικότητας 3,0 L, ο οποίος τοποθετείται πίσω από τον οδηγό, όμως μπροστά από τον πίσω άξονα.

Τα τελευταία στάδια στη γραμμή παραγωγής περιλαμβάνουν το γέμισμα με υγρά, όπως λάδι κινητήρα, ψυκτικό και υγρό φρένων. Οι τελικοί έλεγχοι ολοκληρώνονται από τους ειδικούς, κι οι μονάδες του πανίσχυρου μοντέλου παίρνουν τον δρόμο για τις αντιπροσωπείες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Maserati MC20 Cielo «αγριεύει» στα χέρια της Mansory (photos)

Ακούστε την πρωτότυπη Maserati MC20 GT2 να «βρυχάται» στη Monza (video)

Η Maserati MC20 σε άλλα ύψη χάρη στη Mansory (photos)