Αυτό το κλασικό Land Rover Defender κοστίζει όσο τέσσερα καινούργια


Τα κλασικά αυτοκίνητα κοστίζουν, πόσο μάλλον όταν είναι πλήρως ανακατασκευασμένα σε αναβαθμισμένα σφαιρικά.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/6/2020

Οι αναπαλαιώσεις σε συνδυασμό με αναβαθμίσεις κλασικών μοντέλων είναι τον τελευταίο καιρό της μόδας και ένα κλασικό παράδειγμα της συγκεκριμένης λογικής είναι το Land Rover Defender των φωτογραφιών μας. Πρόκειται για μοντέλο του 1993 και την όλη διαδικασία την έχει επιμεληθεί η Osprey Custom Cars, που ξεκίνησε αφαιρώντας όλα τα στοιχεία του αμαξώματος και στη συνέχεια επισκευάζοντας το πλαίσιο.

Μετά πήρε η σειρά η ανάρτηση και η δική της αναβάθμιση με νέα αμορτισέρ και ελατήρια της Terra Firma και η κρεμαγέρα που απέκτησε διαμόρφωση heavy duty. Όπως είναι και οι άξονες, τόσο ο εμπρός όσο και ο πίσω, ενώ η πραγματική έκπληξη κρύβεται κάτω από το καπό, καθώς ο γνήσιος κινητήρας έχει αφαιρεθεί και στη θέση του έχει τοποθετηθεί ένας V8 LS3 από Corvette.

Με 6.200 cc, με 530 PS και 659 Nm, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο, ειδικά σχεδιασμένη για την περίσταση κιβώτιο μεταφορά και έναν επίσης heavy duty άξονα μετάδοσης. Φυσικά η Osprey αναβάθμισε και τα φρένα, ενώ οι ζάντες είναι 19 ιντσών της Kahn.

Στο εσωτερικό τα εμπρός καθίσματα είναι θερμαινόμενα και η οροφή από αλκαντάρα, ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει από κάμερα οπισθοπορείας μέχρι ηχοσύστημα της JL με 10 ηχεία.΄Όλα αυτά δεν είναι βέβαια δωρεάν, καθώς η τιμή του κλασικού Defender έχει σκαρφαλώσει σχεδόν στις 170.000 ευρώ, που αντιστοιχεί σχεδόν σε 4 ολοκαίνουργια τετρακύλινδρα Defender της τελευταίας γενιάς.