Αυτό το Mazda RX-7 πρώτης γενιάς ψάχνει το νέο του σπίτι (photos)


Ο κινητήρας wankel βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το RX-7 του 1981 έχει διανύσει λίγο περισσότερο από 40.000 km.

  • ΦΩΤΟ: BRING A TRAILER
  • 25/2/2024

Πολλά είναι τα μοντέλα της JDM που έχουν περάσει στην ιστορία ως εμβληματικά, είτε λόγω της σπανιότητάς τους, είτε επειδή όμοιά τους δεν κατασκευάζονται στη σύγχρονη εποχή. Πρόκειται για παραδείγματα της δεκαετίας του '80 και του '90, όταν η ιαπωνική αγορά «άνθισε,» προσφέροντας στον κόσμο αρκετά «διαμάντια» της αυτοκίνησης.

Ένα από αυτά είναι το Mazda RX-7 πρώτης γενιάς. Ένα κλασικό μοντέλο που ήταν γνωστό για την ευελιξία του κι έδινε στον οδηγό την αίσθηση ότι οδηγούσε ένα πανίσχυρο αυτοκίνητο, παρά τα μετριοπαθή νούμερα ισχύος που είχε δώσει η Mazda στη δημοσιότητα.

Ένα παράδειγμα του 1981 που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση είναι διαθέσιμο μέσω του Bring A Trailer. Κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ένας περιστροφικός κινητήρας 12A με δύο ρότορες, χωρητικότητας 1,1 L, ο οποίος παράγει 100 PS κι 142 Nm ροπής και συνοδεύεται από ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με 5 σχέσεις.

Η Mazda είχε βάψει τη συγκεκριμένη μονάδα σε καφέ χρώμα, το οποίο όμως έχει έναν χρυσό υποτόνο κι ονομάζεται Maya Gold Metallic, κάνοντάς την να μοιάζει ακόμα πιο ρετρό. Το καφέ κυριαρχεί και στο εσωτερικό, αφού τόσο τα καθίσματα, όσο και το ταμπλό είναι ντυμένα με δέρμα ή βινύλ σε παρόμοια απόχρωση.

Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του ήταν στο Νέο Μεξικό και την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ενώ συνολικά, το RX-7 έχει διανύσει 40.200 km, κάνοντάς το την τέλεια προσθήκη στο γκαράζ οποιουδήποτε φαν της JDM. Η δημοπρασία λήγει στις 27 Φεβρουαρίου κι αυτή τη στιγμή, η υψηλότερη προσφορά ανέρχεται στα 15.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 13.845 ευρώ, σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Silver Alert: Εξαφανίστηκε το Mazda RX-7 του Dom από το Fast and Furious (video)

RX-7 και MX-5 παίζουν «κυνηγητό» σε ορεινή διαδρομή της Ιαπωνίας (video)

Ακούστε τον απόκοσμο ήχο ενός Mazda RX-7 με 6 ρότορες (video)