Αυτό το Nissan Nismo GT-R είναι το ακριβότερο στον κόσμο - Δείτε γιατί (video)


Για πολλούς λάτρεις της αυτοκίνησης, αλλά και της αγοράς JDM, το συγκεκριμένο Nissan GT-R του 1996 είναι το απόλυτο supercar της δεκαετίας του '90.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Larry Chen - YouTube
  • 8/1/2023

Πολλά μοντέλα ανήκουν στην αγορά JDM, η οποία αποτελεί  μία από τις πιο σημαντικές και ιστορικές, κυρίως για τα ιαπωνικά supercar που ήταν δημοφιλή κατά τη δεκαετία του '90, και παραμένουν έως και σήμερα διαχρονικά.

Ένα εξ αυτών είναι και το συγκεκριμένο Nissan GT-R του 1996, που εκ πρώτης όψεως φαίνεται σαν ένα τυπικό μοντέλο R33, όμως αν παρατηρήσει κανείς τα ιδιαίτερά του χαρίσματα, και ανοίξει το καπό, θα καταλάβει γιατί είναι το πιο ακριβό GT-R του κόσμου.

Η ιστορία του είναι αυτή που το κάνει να ξεχωρίζει: Το 1996, η Nissan συνεργάστηκε με τη Nismo, προκειμένου να κατασκευάσουν το GT-R Nismo 400R. Η Nismo ανέλαβε την αναβάθμιση του κινητήραRB26DETT, με αυτόν να καταλήγει να ξεπερνά τα 400 PS σε ιπποδύναμη. Αυτό φυσικά αποτελούσε έναν εξωφρενικό αριθμό, δεδομένου του έτους κατασκευής του.

Το συγκεκριμένο GT-R πουλήθηκε πρόσφατα από την Top Rank Imports, με τον υπεύθυνο πωλήσεων της εταιρείας Brian Jannusch, να μην αποκαλύπτει το ακριβές ποσό του. Ο Jannusch αναφέρεται στην πιο πρόσφατη δημοπρασία του μοντέλου, όπου η αξία του ξεπέρασε τα 750.000 ευρώ, πριν περάσει σε ιδιωτικές καταθέσεις προσφορών, οι οποίες δεν ανακοινώνονται. Αργότερα στο video, ο ίδιος μιλά για μία μονάδα του μοντέλου που είδε ζωντανά στην Ιαπωνία, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο ιδιοκτήτης δε γνώριζε ότι η αξία του οχήματός του ξεπερνούσε ίσως και τα 1 ή τα 2 εκατ. ευρώ.

Αυτό που κάνει δύσκολη την εκτίμηση της αξίας του 400R είναι η σπανιότητά του. Σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία της Nissan, μόλις 40 μονάδες του μοντέλου έχουν κατασκευαστεί παγκοσμίως, ενώ το όχημα που εμφανίζεται στο video είναι το μοναδικό που κυκλοφορεί στη Β. Αμερική. Το οδόμετρό του έχει καταγράψει μόλις 30.000 km, και ανήκει σε έναν συλλέκτη από τον Καναδά.

Ο Jannusch αναφέρει επίσης ότι το ασημί GT-R Nismo R400 πρόσφατα πουλήθηκε σε έναν πελάτη της Top Rank Imports, με την ελπίδα ότι δε θα αποτελέσει μέρος μιας «στάσιμης» συλλογής, κρυμμένης σε ένα γκαράζ.

Δείτε το Nissan Nismo GT-R 400R εν δράσει: