Αυτό το όνομα «παίζει δυνατά» για τη θέση του Υπουργού Μεταφορών στη νέα κυβέρνηση


Ο επικρατέστερος για να αναλάβει νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έχει γεννηθεί στη Λαμία το 1973 και προέρχεται από «πρωτοκλασάτο» Υπουργείο της προηγούμενης κυβέρνησης. Κανένα όχημα δεν δήλωσε στο Πόθεν Έσχες.

  • 26/6/2023

Ο Ελληνικός λαός αποφάσισε στις εκλογές της 25η Ιουνίου και έδωσε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και το κ. Κυριάκο Μητσοτάκη εντολή να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα της Δευτέρας, με την ορκωμοσία να έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 27 Ιουνίου.

Μετά τα αποτελέσματα της κάλπης, η φημολογία για τα ονόματα που θα αναλάβουν υπουργικά πόστα, αναμενόμενα «φούντωσε». Όσον αφορά το Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το σίγουρο είναι ότι το χαρτοφυλάκιό του δεν θα «σπάσει», όπως είχε ακουστεί της προηγούμενες εβδομάδες, κάτι που αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη στο Mega. «Το Yπουργείο αυτό θα μείνει ως έχει, με ένα αυτοτελές χαρτοφυλάκιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Πηγή: Χρήστος Σταϊκούρας/ Facebook
Πηγή: Χρήστος Σταϊκούρας/ Facebook

Το κομμάτι που απομένει για να συμπληρωθεί το παζλ είναι το όνομα του νέου υπουργού. Από το βράδυ της Κυριακής το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο επικρατέστερος για να αναλάβει τη θέση είναι ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος στην προηγούμενη κυβέρνηση είχε στα χέρια του το Υπουργείου Οικονομικών.

Θυμίζουμε ότι Χρήστος Σταϊκούρας ήταν αυτός που τον Φεβρουάριο του 2022 είχε βγει μπροστά προκειμένου να «μπαλώσει» την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά στη μείωση των φόρων στα καύσιμα επειδή αυτό το μέτρο δεν θα βοηθήσει τα χαμηλά οικονομικά στρώματα της κοινωνίας, διότι δεν έχουν αυτοκίνητο.

Λίγες ημέρες μετά ο κ. Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του 9.89 είχε προσπάθησε να μαζέψει τη δήλωση του κ. Σκυλακάκη σημειώνοντας: «Είναι γεγονός ότι υπάρχει ακρίβεια. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν είναι μεγάλο το κόστος, δεν ισχυρίζομαο ότι δεν επιβαρύνονται τα νοικοκυριά. Προφανώς και λαϊκές οικογένειες έχουν αυτοκίνητο».

Πηγή: vouliwatch.gr
Πηγή: vouliwatch.gr

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην τελευταία δήλωση Πόθεν Έσχες (χρήση 2020) που κατέθεσε ο κ. Σταϊκούρας, εμφανίζεται ότι δεν έχει κανένα όχημα στην κατοχή του.

Το βιογραφικό του Χρήστου Σταϊκούρα

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007, του 2009, του 2012 (Μάιος και Ιούνιος), του 2015 (Ιανουάριο και Σεπτέμβριο), του Ιουλίου του 2019 και του Ιουνίου του 2022.

Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων MBA από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Imperial College) και Διδάκτορας στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική (PhD in Banking and Finance) του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου (City University).

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2004-2007), Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2006- 2018) και επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Αθηνών, City και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 ερευνητικές εργασίες σε διακεκριμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Στο έργο του έχουν αναφερθεί επιστήμονες σε πάνω από 2.600 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά. Έχει εργαστεί στην Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας και στον τραπεζικό Όμιλο Eurobank.

Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 ήταν Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ. Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Από τον Φεβρουάριο 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2019 ήταν Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ. Από τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών.