Αυτοκίνητα με ΜΕΚ vs. EV: Ποια είναι τα πιο αξιόπιστα;


Νέα έρευνα δείχνει ποια αυτοκίνητα είναι πιο αξιόπιστα ανάμεσα σε αυτά με ΜΕΚ και τα ηλεκτρικά.

  • 21/3/2022

Το γραφείο συμβούλευσης καταναλωτών του Ηνωμένου Βασιλείου Which? προχώρησε σε σχετική έρευνα για την αξιοπιστία των αυτοκινήτων με θερμικό και με ηλεκτρικό κινητήρα, και βρήκε πως τα πρώτα είναι πιο ανθεκτικά.

Συγκεκριμένα, 48.000 άνθρωποι ρωτήθηκαν για το τι αυτοκίνητο οδηγούν, με 2184 εκ των 57.000 να είναι ηλεκτρικά.

Το 39% των ιδιοκτητών EV ανέφεραν πως αντιμετώπισαν προβλήματα με το αυτοκίνητό τους μέσα στα πρώτα 4 χρόνια που το είχαν στην κατοχή τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα ανέρχεται στο 19% και στο 29% για τα ντιζελοκίνητα.

Το πιο σύνηθες πρόβλημα εντοπίζεται στο λογισμικό των EV, που χρειάζεται συνήθως και 5 μέρες να επιδιορθωθεί, σε αντίθεση με τις 3 μέρες που χρειάζεται για να διορθωθεί πρόβλημα σε βενζινοκίνητα και τις 4 μέρες στα ντιζελοκίνητα.

Η πιο αναξιόπιστη εταιρεία εκ των EV είναι η Tesla, με το 39% των ιδιοκτητών αυτοκινήτων της αμερικανικής μάρκας να αναφέρει πως αντιμετώπισε τουλάχιστον ένα πρόβλημα μέσα στα πρώτα 4 χρόνια κατοχής του αυτοκινήτου.

Το πιο αξιόπιστο ηλεκτρικό μοντέλο εμφανίστηκε το Kia e-Niro, με μόλις το 6% των ιδιοκτητών του να δηλώνει πως είχε ζημιά μέσα στα πρώτα 4 χρόνια.