Αυτοκινούμενο Lada Niva σε τιμή… δώρο!


Ο καλπάζων πληθωρισμός, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, η έλλειψη πλαισίων, η έλλειψη εξαρτημάτων, η γιγαντιαία ζήτηση - όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν την τελική, υψηλή τιμή αγοράς ενός νέου τροχόσπιτου στην Πολωνία.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/12/2021

Η ρωσική εταιρεία Autokemper Prom κατέθεσε μια πρόταση για όσους έχουν μικρότερο πορτοφόλι. Το τροχόσπιτό του βασίζεται στο Lada Niva και κοστίζει... ελάχιστα.

Η βάση είναι το Lada Niva και ο χώρος διαβίωσης είναι εγκατεστημένος πίσω από το μπροστινό ζεύγος καθισμάτων του. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας κινητήρας 1.8 με 100 ίππους, ενώ η τετρακίνηση παραμένει. Το τροχόσπιτο έχει μήκος 490 cm και ύψος 285 cm.

Στο εσωτερικό υπάρχει χώρος για έως και τρία άτομα. Δύο κοιμούνται σε ένα κρεβάτι στην εσοχή, ενώ το τρίτο μέλος του πληρώματος αρκείται σε έναν πάγκο που αποτελεί μέρος της τραπεζαρίας. Υπάρχουν, επίσης, μια μικρή κουζίνα και ένα μπάνιο με τουαλέτα και ντους. Η δεξαμενή καθαρού, πόσιμου νερού έχει χωρητικότητα 60 λίτρων και η δεξαμενή για το νερό "κοινής χρήσης" 40 λίτρα. Υπάρχει επίσης σύστημα θέρμανσης, κλιματισμός, κουζίνα αερίου και ψυγείο. Έτσι, υπάρχουν όλα όσα θα βρείτε σε ένα κανονικό τροχόσπιτο.

Αλλά ας προχωρήσουμε στο πιο σημαντικό πράγμα, την τιμή. Ο κατασκευαστής έχει αποτιμήσει τη δημιουργία του σε μόλις... 83 χιλιάδες πολωνικά Ζλότι μεικτά, ήτοι 18.000 ευρώ. Είναι ενδιαφέρον ότι το όχημα μπορεί να αγοραστεί όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το τροχόσπιτο είναι σε θέση να "δουλεύει" ακόμη και όταν η θερμοκρασία πέφτει στους 20 βαθμούς κάτω από το μηδέν.