Αυτόνομα φορτηγά της Volvo αναλαμβάνουν υπηρεσία (Video)


Σε πραγματικές συνθήκες δοκιμάζονται τα αυτόνομα φορτηγά βαρέως τύπου της Volvo αναλαμβάνοντας δράση σε ένα ορυχείο ασβεστόλιθου στη Νορβηγία.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/12/2018

Το ελεγχόμενο αλλά και την ίδια στιγμή απαιτητικό περιβάλλον ενός ορυχείου στη Νορβηγία αποτελεί το νέο πεδίο δοκιμών των αυτόνομων φορτηγών της Volvo.

Τα βαρέως τύπου οχήματα της σουηδικής φίρμας έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία, μεταφέροντας σε καθημερινή βάση ασβεστόλιθο.

 

Για λόγους ασφαλείας η κίνηση των φορτηγών σε μια προκαθορισμένη διαδρομή μήκους πέντε χιλιομέτρων επιβλέπεται από δύο οδηγούς, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν τον έλεγχο του οχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ,πάντως, ότι τα αυτόνομα φορτηγά εισέρχονται και σε δύο τούνελ μήκους 800 και 2.300 μέτρων, ενώ μετά τη φόρτωσή τους με ασβεστόλιθο, αποθέτουν το φορτίο του σε προκαθορισμένο σημείο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα αυτόνομο φορτηγό δοκιμάζεται σε πραγματικές συνθήκες, γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα για την εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας στην καθημερινότητά μας.

Σκοπός της Volvo είναι η ενίσχυση της αποδοτικότητας, της ευελιξίας αλλά και της ασφάλειας που μπορεί να προσφέρει ένα αυτόνομο όχημα, το οποίο και θα προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες του χρήστη του.