Αυτός ο έφηβος ντριφτάρει πριν καν πάρει δίπλωμα οδήγησης (video)


Μπορεί να είναι 16 ετών, όμως αυτό ο νεαρός drifter μπορεί να «ζωγραφίσει» πίσω από το τιμόνι αυτού του Datsun 1200.

  • ΦΩΤΟ: Larry Chen - YouTube
  • 2/10/2023

Η τέχνη του drifting είναι πραγματικά μοναδική, κάτι το ξεχωριστό ως θέαμα κι ως εμπειρία πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου.

Αυτή η ομορφιά ενισχύεται όταν στο επίκεντρο είναι ένα αυτοκίνητο τόσο ιστορικό και ξεχωριστό όσο το Datsun 1200, γνωστό κι ως Nissan Sunny, με τον κινητήρα SR20. Κι αυτό που το κάνει πιο μοναδικό είναι ποιος οδηγεί.

Ο γνωστός φωτογράφος Larry Chen, με έδρα το Λος Άντζελες, βρέθηκε σε ένα drift event με την κάμερά του, και συνομίλησε με έναν νεαρό drifter, ονόματι Archie Sugar-Harmer. Ο μικρός οδηγός είναι 16 ετών στο βίντεο, πρακτικά στο όριο για να λάβει προσωρινό δίπλωμα οδήγησης στις ΗΠΑ, ενώ κατάγεται από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Archie ξεκίνησε το drifting όταν ήταν 13 ετών, ενώ με το motorsport ασχολήθηκε από την ηλικία 8 ετών, με το karting. Ωστόσο γρήγορα κατάλαβε πως τα χρήματα και οι πολιτικές παίζουν μεγάλο ρόλο στην ανέλιξη ενός οδηγού προς τη Formula 1, οπότε κατευθύνθηκε στην ελεγχόμενη πλαγιολίσθηση.

Το αυτοκίνητο με το οποίο αγωνίζεται είναι ένα καταλλήλως τροποποιημένο Datsun 1200 Coupe GX του 1971, με 2λιτρο κινητήρα και περί τα 500 PS ισχύ.

Το πιο ενδιαφέρον είναι πως το καπό ανοίγει αυτόματα, όποτε ο κινητήρας χρειάζεται παραπάνω αέρα!

Δείτε το σχετικό βίντεο: