Αυτός ο «λύκος»... δαγκώνει αδιακρίτως! (video)


Τί μπορεί να εάν μια ομάδα πολυμήχανων Ρουμάνων μηχανικών αποφασίσει να ασχοληθεί με τη βελτίωση ενός Volkswagen Lupo; Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει, όπως εξέπληξε κι εμάς!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/4/2020

Είναι γεγονός ότι το Volkswagen Lupo δεν ήταν το πιο επιτυχημένο μοντέλο της γερμανικής φίρμας. Οι πωλήσεις του «λύκου» -εκ του λατινικού Lupo- δεν ήταν αυτές που προσδοκούσε η φίρμα από το Βόλφσμπουργκ, γι’ αυτό και η εμπορική πορεία του μοντέλου διήρκεσε μόλις επτά χρόνια, από το 1998 μέχρι το 2005.

Ίσως η πιο… αξιομνημόνευτη έκδοση του Lupo ήταν η GTi, η οποία λανσαρίστηκε το 2000 με στόχο να αποτελέσει ένα σύγχρονο «διάδοχο» του Golf Mk1. Κάτω από το μικροσκοπικό καπό είχε… χωρέσει ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1,6 λίτρων με τους 125 ίππους, ο οποίος χάριζε στο Lupo επιτάχυνση 0-100 σε 7.8’’ και τελική άνω των 200 χιλιομέτρων.

Αυτοί οι 125 ίπποι, όμως, είναι μόλις το 14,4% της ισχύος του πιο δυνατού Lupo που δημιουργήθηκε ποτέ. Μια ομάδα Ρουμάνων μηχανικών πήρε μια καρότσα από ένα απλό Lupo και τοποθέτησε έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2 λίτρων από Golf R. Περιμένε, όμως, διότι αυτή ήταν μόνον αρχή!

Το δίλιτρο μοτέρ δέχθηκε τις κατάλληλες… περιποιήσεις και η ιπποδύναμή του σχεδόν τριπλασιάστηκε, φτάνοντας τους 900 ίππους! Και σας να μην έφτανε αυτό, στη θέση του πίσω καθίσματος τοποθετήθηκε ακόμα ένα ίδιο μηχανικό σύνολο, με αποτέλεσμα η συνολική ισχύς να εκτοξευτεί στους 1.800 ίππους!

Η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους δύο άξονες, ξεχωριστά από κάθε μοτέρ, μέσω ενός διπλοσύμπλεκτου κιβωτίου DSG. Βέβαια κι αυτό έχει δεχθεί πολλές αλλαγές ώστε να αντέχει, ειδικά σε συνθήκες dragster. Δηλαδή εκεί όπου… δαγκώνει κατά ριπάς ο συγκεκριμένος «λύκος»!