Aznom Palladium: Μια λιμουζίνα που έχει ως βάση το Ram 1500!


Μετά από διάφορα teaser η Aznom από το Μιλάνο παρουσίασε το υπερπολυτελές της θωρηκτό που ακούει στο όνομα Palladium.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΙΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΖΝΟΜ
  • 6/11/2020

To αυτοκίνητο που βλέπετε αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Σχεδιαστικά είναι κάπως περίεργο συνδυάζοντας κάτι από βρετανικό κύρος με τη μεγάλη μάσκα θυμίζοντας Rolls-Royce. Στη συνέχεια το βλέμμα πάει προς τα πίσω για να χορτάσει τα περίπου έξι μέτρα του προφίλ που πραγματικά ξενίζει με το πόσο μεγάλο είναι από το μεσαίο άξονα και πίσω.

Μάλιστα το αυξημένο ύψος από το έδαφος και τα περίεργα φτερά στο πίσω μέρος ξενίζουν τόσο πολύ που κατατάσσεις την Palladium ως ένα από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα που έχουμε δει τελευταία. Και αυτό το πίσω μέρος που κόβεται απότομα πως εξηγείται;

Πολύ απλά αν γνωρίζεις πως κάτω από αυτό το κακόγουστο αμάξωμα υπάρχει το πλαίσιο του Ram 1500. Ναι, σωστά διαβάσατε, του δεύτερου δημοφιλέστερου pickup στην αγορά των ΗΠΑ. Και για αυτό ο V8 των 5,7 lt με διπλό turbo αποδίδει 710 άλογα και 950 Nm ροπής, προερχόμενος από το θηρίο Ram 1500 TRX.

H ισχύς περνά μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων στο σύστημα τετρακίνησης το οποίο εμπλέκεται κατ’ επιλογήν (σε νορμάλ συνθήκες η κίνηση πάει πίσω). Όσο για τις επιδόσεις η Palladium χρειάζεται 4,5 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h με την τελική ταχύτητα να είναι στα 210 km/h. Το σύστημα πέδησης έχει εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και τετραπίστονες πίσω.

Πάντως, στο εσωτερικό φαίνεται να έχει γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να δημιουργηθεί μια super-premium αύρα για να δικαιολογήσει όσο γίνεται τον χαρακτηρισμό της hyper-limousine. Έτσι, στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μια μεγάλη όρθια οθόνη αφής, ο πίνακας οργάνων φαίνεται ψηφιακός, ενώ υπάρχει σχεδόν παντού δέρμα.

Αν και οι καιροί είναι δύσκολοι για τις πολυτελείς υπερκατασκευές οι Ιταλοί της Aznom έχουν βάλει ως στόχο να κατασκευάσουν την Palladium σε μόλις 10 αυτοκίνητα. Τα οποία θα πάνε σε πελάτες που θέλουν να ξεχωρίζουν και σε αγορές όπως της Κίνας, της Ρωσίας, της Μέσης Ανατολής και των ΗΠΑ.