Aznon Palladium: Ο αινιγματικός οκτακύλινδρος γίγαντας


Μια ιταλική φίρμα με έδρα τη γνωστή σε όλους πόλη της Monza ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας εξάμετρης λιμουζίνας η οποία θα διαθέτει τις τεχνικές προδιαγραφές ενός υπεραυτοκινήτου.

  • 30/9/2020

Οι Ιταλοί ως γνωστόν είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Στην περίπτωση της Aznon, μιας άσημης ιταλικής φίρμας με έδρα την πόλη της Monza ας ελπίσουμε ότι θα ισχύσει το πρώτο μιας και οι προαναγγελίες των Ιταλών αφήνουν υποσχέσεις.

Γενούν την ελπίδα ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στη δημιουργία ενός τετράτροχου που μπορεί να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά μιας κατηγορίας που τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα περισσότερο από αμήχανες και άνευρες γερμανικές κατασκευές.

Σύμφωνα με την Aznon, λοιπόν, στα τέλη Οκτωβρίου θα δει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας μια πολυτελέστατη λιμουζίνα με μήκος έξι μέτρων και προδιαγραφές που θα παραπέμπουν σε ένα τυπικό supercar.

Και αυτό γιατί το μεγαθήριο των 6 μέτρων θα κινεί ένας V8 κινητήρας απόδοσης 670 ίππων, ενώ τις προδιαγραφές του θα συμπληρώνει το σύστημα τετρακίνησης, όπως άλλωστε και η απαραίτητη απόσταση από το έδαφος η οποία θα του δίνει τη δυνατότητα να κινείται με σχετική ευκολία σε όλα τα εδάφη.

Μόνο τυχαίο δεν είναι, λοιπόν, ότι οι Ιταλοί περιγράφουν το «Palladium», όπως θα ονομάζεται ως ένα All Terrain πολυτελές sedan, η σχεδίαση του οποίου θα χαρακτηρίζεται από ρετρό στοιχεία.

Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί ποιοι είναι εκείνοι οι κατασκευαστές που θα εμπλακούν στη δημιουργία του αυτοκινήτου και ειδικότερα στην κατασκευή του, καθώς θεωρείται μάλλον απίθανο η Aznon να καταφέρει να βγάλει εις πέρας μια αναμφίβολα δύσκολη αποστολή χωρίς τη συμβολή καταξιωμένων αυτοκινητοβιομηχανιών.  

Το πολλά υποσχόμενο Palladium θα αποκαλυφθεί τον επόμενο μήνα στο πλαίσιο του Milano Monza Open Air Motor Show.