Βαρύ πρόστιμο για την Tesla στην Γερμανία


Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν πρόστιμο ύψους 14 εκατομμυρίων δολαρίων στην Tesla για παραβίαση στην ανακύκλωση μπαταριών.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: TESLA
  • 3/11/2020

H Tesla μπορεί να έχει προχωρήσει σε μία τεράστια επένδυση στο νέο της εργοστάσιο (το Gigafactory 4 που θα είναι έτοιμο το ερχόμενο καλοκαίρι) κοντά στο Βερολίνο και να έχει δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας αλλά οι γερμανικές αρχές παραμένουν αμείλικτες σε ότι έχει σχέση με την παραβατικότητα.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Γερμανίας επέβαλλε πρόστιμο στην Tesla, η οποία το κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Το πρόστιμο αφορά στη μη συμμόρφωση με έναν νόμο που απαιτεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που πωλούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα να παίρνουν πίσω τις μπαταρίες για να τις ανακυκλώσουν/ αχρηστεύσουν με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Από την πλευρά της η Tesla δήλωσε ό,τι εξακολουθεί να παραλαμβάνει τις μπαταρίες και να τις επεξεργάζεται στην ολοκλήρωση του κύκλου ζωής του οχήματος βάσει των κανόνων. Ωστόσο, το πρόστιμο σχετίζεται κυρίως με διοικητικές απαιτήσεις.

Τον περασμένο μήνα ο διευθυντής της Tesla που επιβλέπει την κατασκευή του εργοστασίου, Evan Horetsky, αποχώρησε όταν η εταιρία αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά την κατασκευή λόγω απλήρωτων λογαριασμών νερού, ανέφεραν γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Πράγματα, αστεία.