Βελτιωμένη Mercedes-AMG GT τρομοκρατεί με περισσότερους από 1.100 ίππους


Τη φήμη και τη δόξα ενός supercar ζήλεψε μια Mercedes-AMG GT, η οποία με τις κατάλληλες αναβαθμίσεις έσπασε το φράγμα των 1.100 ίππων.

  • 16/3/2021

Τις περισσότερες φορές η λεπτή κόκκινη γραμμή που χωρίζει την κατηγορία των sportscar από εκείνη των supercars είναι δυσδιάκριτη, επιτρέποντας σε αρκετές τετράτροχες προτάσεις να «παίζουν», χάρη στο εύρος των δυνατότητων τους, σε διπλό ταμπλό.

Μια από αυτές είναι και η Mercedes-AMG GT, η οποία εξαντλώντας το οπλοστάσιο της γερμανικής φίρμας έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται από ένα φιλήσυχο sportscar της διπλανής πόρτας σε ένα εξεζητημένο supercar.

Στην περίπτωση, βέβαια, της ασημί AMG GT Black Series δεν έχουμε να κάνουμε με μια ακόμα stock εκδοχή του γερμανικού sportscar αλλά με μια έκδοση την οποία έχει επιμεληθεί ο βελτιωτικός οίκος, αυξάνοντας την απόδοση του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων έως και τους 1.111 ίππους.

Οι αναβαθμίσεις που έχει δεχθεί ο οκτακύλινδρος κινητήρας όπως ήταν αναμενόμενο είναι εκτεταμένες, ξεκινώντας από τα σφυρήλατα πιστόνια, τις ενισχυμένες μπιέλες και τους τροποποιημένους υπερσυμπιεστές καυσαερίων και φτάνοντας στο νέο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου και εξαγωγής καυσαερίων, το οποίο μάλιστα καθιστά αδύνατη την κυκλοφορία του αυτοκινήτου στους δρόμους της Ευρώπης.

Στα παραπάνω προσθέστε και την αλλαγή στη χαρτογράφηση του κινητήρα, η οποία έχει καταστήσει ομαλότερη την απόδοση της ροπής ώστε το γερμανικό supercar να αποκτήσει έναν λιγότερο εκρηκτικό χαρακτήρα.

Άλλωστε για εκείνους που τα 1.111 άλογα ακούγονται και είναι πολλά, ο ίδιος βελτιωτικός οίκος προσφέρει εκδόσεις με 825 και 920 ίππων, ενώ το τελευταίο σκαλοπάτι πριν φτάσει κανείς στην ισχυρότερη AMG GT όλων των εποχών θα είναι η διαμόρφωση των 1.001 ίππων.

Ανεξαρτήτως ισχύος, η AMG GT της Opus εφοδιάζεται με αναβαθμισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα και με μια τεράστια σταθερή αεροτομή στο πίσω τμήμα της.

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι το κόστος του κιτ αναβάθμισης που θα οδηγεί την ισχύ της AMG GΤ στα επίπεδα των 1.000 plus ίππων, αν και οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες του γερμανικού sportscar είναι πολύ πιθανόν να αδιαφορήσουν για το ταμπελάκι της τιμής.