Bentley Flying Spur Mulliner: Πολυτέλεια που κόβει την ανάσα


Η Bentley Mulliner παρουσίασε τη νέα Flying Spur Mulliner-το απόλυτο τετράθυρο πολυτελές Grand Touring και το πρώτο ηλεκτροκίνητο Bentley της Mulliner.

  • 13/8/2021

Είτε απολαμβάνουν τον προηγμένο κινητήρα V6 Hybrid, τον V8 είτε τους τόνους ροπής του κινητήρα W12, οι πελάτες θα απολαύσουν τη σημασία στη λεπτομέρεια που προσφέρει η νέα πρόταση της Mulliner του παλαιότερου coach builder στον κόσμο.  Το νέο μοντέλο αποκαλύφθηκε στην Εβδομάδα Αυτοκινήτου Monterey στην Καλιφόρνια, και πλέον βρίσκεται στην κορυφή της οικογένειας Flying Spur, συνδυάζοντας τεχνολογία και πολυτέλεια που κόβει την ανάσα.

Το πιο πολυτελές Flying Spur μέχρι σήμερα δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε από τη Bentley Mulliner και σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε χειροποίητα στη Μεγάλη Βρετανία. Οι λεπτομέρειες περιλαμβάνουν αποκλειστικές ζάντες 22 ιντσών Mulliner, σε γκρι χρώμα και στιλβωμένο φινίρισμα, με σταθερά καπάκια των τροχών που παραμένουν όρθια καθώς περιστρέφονται οι τροχοί. Η μπροστινή μάσκα "Double Diamond" συνδυάζεται με εξατομικευμένους αεραγωγούς Mulliner και καπάκια καθρέφτη βαμμένα με ασημί χρώμα. Το δε εμβληματικό Bentley Flying B εκτείνεται και φωτίζεται ηλεκτρονικά.

Το κομψά διακοσμημένο πιλοτήριο προσφέρει το απόλυτο σε υλικά και τεχνικές κατασκευής. Αξίζει να αναφερθεί, για παράδειγμα, ότι το πολυτελές εσωτερικό καπιτονέ Diamond-in-Diamond περιλαμβάνει μια διαδικασία κεντήματος που χρειάστηκε 18 μήνες για να αναπτυχθεί. Κάθε διαμάντι περιέχει ακριβώς 712 βελονιές – η κάθε μια ευθυγραμμισμένη με το κέντρο του διαμαντιού που δημιουργεί. Η Flying Spur Mulliner είναι διαθέσιμη με τους κινητήρες V8 και W12 της Bentley, καθώς και έναν νέο V6 Hybrid.

Όταν εξοπλίζεται με τον W12 των 6,0 λίτρων, διπλού στροβιλοσυμπιεστή, η Flying Spur Mulliner επιταχύνει από 0-100 km/h σε 3,8 δευτερόλεπτα και είναι ικανό για τελική ταχύτητα 337 km/h. Η νέα γενιά 4,0 λίτρων, διπλού υπερτροφοδοτούμενου V8 αποδίδει τελική ταχύτητα 318 km/h και 0-100 km/h σε 4,1 δευτερόλεπτα. Ο νέος V6 Hybrid επιταχύνει από 0-100 km/h σε 4,3 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 285 km/h.