Bentley Mulliner Bacalar: Μία πολύ σπέσιαλ έκδοση για μόλις 12 τυχερούς (video)


Mία ανοιχτή Bentley ειδικής παραγωγής κατασκευασμένη από το ειδικό τμήμα μετατροπών της εταιρίας Mulliner για αφόρητα VIP πελάτες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/3/2020

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Bentley κατασκευάζει κάποια ειδική έκδοση εκτός γραμμής παραγωγής από το ειδικό τμήμα της εταιρίας Mulliner, όμως αυτή τη φορά έχουν δημιουργήσει κάτι πραγματικά όμορφο και ξεχωριστό.

Ονομάζεται Bacalar και παίρνει το όνομά της από μία περιοχή του Μεξικό. Η γενική ιδέα βασίζεται πάνω στις γραμμές και την σχεδίαση του EXP 100 GT Concept που παρουσιάστηκε μέσα στο 2019.

Αρκετά σημεία του αμαξώματος όπως η νέα γρίλια που είναι μικρότερη, η αύξηση του πλάτους των προφυλακτήρων, οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα δίνουν μία νέα διάσταση στην κλασική εικόνα μιας Bentley.

Σ' αυτό συμβάλλουν και οι μεγάλοι τροχοί των 22 ιντσών αλλά και το αυξημένο μετατρόχιο κατά 20 χιλιοστά στο πίσω μέρος σε σχέση με μία Continental GT.

To πίσω μέρος είναι και αυτό ιδιαίτερα εντυπωσιακό, με έναν σχεδιαστικό απόηχο από Aston Martin, αν και είναι αρκετά προσγειωμένο σε σχέση με το πρωτότυπο, το οποίο όμως είχε τέσσερις ηλεκτροκινητήρες αντί του κινητήρα εσωτερικής καύσης που έχει η Bacalar.

To σαλόνι είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης έκδοσης, καθώς είναι το μόλις δεύτερο διθέσιο μοντέλο της εταιρίας από το 1930. Περιλαμβάνει τα πάντα σε ότι αφορά τα ηλεκτρονικά συστήματα που εφαρμόζονται σήμερα σε αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας ενώ το ταμπλό είναι κατασκευασμένο από ένα πολύ σπάνιο ξύλο ονόματι Riverwood και μάλιστα -όπως αναφέρει η εταιρία- από "δένδρα που έπεσαν μόνα τους". Τα καθίσματα είναι φτιαγμένα από 148.199 ανεξάρτητα κομμάτια φυσικού μαλλιού, έτσι ώστε να δημιουργηθεί αυτή η ιδιαίτερη τελική εικόνα. 

Η πολυτέλεια είναι διάχυτη σε όλο το σαλόνι, με πανάκριβα υλικά να καλύπτουν κάθε επιφάνεια, και το λογότυπο Bacalar να βρίσκεται σε επιλεγμένα σημεία. Μάλιστα μαζί με κάθε αυτοκίνητο παρέχονται και οι αντίστοιχες βαλίτσες που να ταιριάζουν με την αισθητική και τα χρώματα του σαλονιού.

Κάτω από το εμπρός καπό  βρίσκεται ο γνωστός 6λιτρος W12 με απόδοση 659 ίππων και 900 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου 8 σχέσεων, ενώ το αυτοκίνητο διαθέτει και ένα 48V σύστημα για την υποβοήθηση του κινητήρα σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Η Bacalara θα φτιαχτεί σε μόλις 12 κομμάτια τα οποία όπως αντιλαμβάνεστε έχουν ήδη πωληθεί όλα για το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ.