Bertone: Έρχεται νέο hypercar που θα «καίει» πλαστικό!


Η Bertone επιστρέφει στο προσκήνιο με ένα νέο hypercar το οποίο θα χρησιμοποιεί ως καύσιμό του το πλαστικό.

  • ΦΩΤΟ: BERTONE
  • 14/12/2022

Η Bertone κύρηξε πτώχευση το 2014, προτού πωληθεί το 2016 στην Akka Italia of Collegno, ένα παρακλάδι της γαλλικής μηχανολογικής εταιρείας AKΚΑ Technologies.

Το 2020 άλλαξε ξανά χέρια, περνώντας στην Ideactive, εταιρεία των αδερφών Mauro και Jean-Franck Ricci, που την επόμενη ενδομάδα, στις 21/12, θα παρουσιάσει το νέο hypercar της μάρκας.

Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε καν το όνομα του οχήματος, εντούτοις η Bertone αποκάλυψε πως το hypercar της είναι ικανό να «τρέχει» με πλαστικά απόβλητα.

Από το teaser, φαίνεται πως το hypercar είναι ένα διθέσιο όχημα, με τον κινητήρα τοποθετημένο στη μέση, αλλά δε γνωρίζουμε τίποτα για το τι κινητήρας είναι αυτός.

Από το «σουλούπι» καταλαβαίνει κανείς πως θα μοιάζει αρκετά με τη McLaren 720S, τουλάχιστον από το πλάι, ενώ από την πίσω όψη φαίνεται πως γίνεται χρήση φωτών LED.

Σχεδιαστικά, η Bertone λέει πως αποτίει φόρο τιμής «στην ιταλική φινέτσα και τον 'Ιταλό Gentleman'», καθώς γιορτάζει και τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Τέλος, το μέλλον της Bertone θα αποτελείται από «υψηλών επιδόσεων και περιορισμένης παραγωγής hypercar, που θα συνδυάζουν την ιταλική φινέτσα με εξωπραγματικές επιδόσεις».