Black Vermilion: Αυτή είναι η «κακή» έκδοση της BMW X5


Με ένα πακέτο αναβάθμισης η Βαυαρική εταιρεία ανανεώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον του πολυτελούς SUV. Στιλιστικές παρεμβάσεις και σπορ χαρακτήρας. Πόσο κοστίζει.

  • 13/7/2021

Η BMW X5 έχει σημειώσει μια εμπορική επιτυχία από την κυκλοφορία της το 1999, ωστόσο η κατασκευάστρια εταιρεία σχεδιάζει μια νέα, ειδική έκδοση για την αγορά της Ευρώπης και των ΗΠΑ προκειμένου να ανανεώσει το αγοραστικό ενδιαφέρον του πολυτελούς SUV.

Ο λόγος για την Χ5 Black Vermilion!

Οι φωτογραφίες που βλέπετε αφορούν στην M50i που προορίζεται για την Γηραιά Ήπειρο, ενώ στη Βόρεια Αμερική θα λανσαριστεί η μικρότερη έκδοση xDrive40i σε μια περιορισμένη παραγωγή μόλις 350 μονάδων.

Τι είναι τόσο ξεχωριστό για τη νέα Black Vermilion; Εκτός από τις προφανείς κόκκινες κάθετες γρίλιες στην μάσκα, το premium SUV διαθέτει ένα Frozen Black Metallic χρώμα από την γκάμα χρωμάτων της BMW.

Η μαύρη απόχρωση συνεχίζεται στο περίγραμμα της μάσκας και συμπληρώνεται από τους σκούρους γκρι τροχούς 22 ιντσών σε ματ απόχρωση.

Οι δαγκάνες φρένων σε κόκκινο χρώμα αποτελούν μέρος της σειράς M, συμπεριλαμβανομένου ενός πακέτου M Sport, που επιπλέον περιλαμβάνει ενεργή ανάρτηση και ειδικά σχεδιασμένη εξάτμιση.

Ωστόσο, το πακέτο M Sport είναι διαθέσιμο μόνο για την έκδοση της Ευρώπης M50i καθώς η Χ5 xDrive40i που προορίζεται για τις ΗΠΑ δεν είναι εξοπλισμένη με τις αναβαθμίσεις αυτές. Επιπλέον, η BMW εξοπλίζει την Black Vermilion με ενεργούς προβολείς LED με τεχνολογία λέιζερ.

Η ειδική έκδοση του Black Vermilion διαθέτει αναβαθμίσεις στη βασική λίστα εξοπλισμού στο εσωτερικό, όπως θερμαινόμενο τιμόνι, heads-up display και σύστημα ήχου Harman Kardon. Το εντυπωσιακό αυτό SUV διαθέτει επίσης γυάλινο μοχλό ταχυτήτων και κουμπί εκκίνησης. Αυτές οι πινελιές πολυτελείας δεν θα διατίθενται στο xDrive40i. Επιπλέον, το δερμάτινο ταμπλό και η εσωτερική επένδυση από ανθρακόνημα προσδίδουν στην Ευρωπαϊκή έκδοση μια πιο premium εμφάνιση.

Η ειδική έκδοση της Χ5 θα διαθέτει αυτήν την εμφάνιση σε αμάξωμα και εσωτερικό με την αντίθεση μαύρου και κόκκινου, καθώς και ένα λογότυπο «Edition» στις ποτηροθήκες. Για την αγορά της Αμερικής το πακέτο Black Vermilion υπολογίζεται να κοστίζει 20.000 δολάρια (17.000 ευρώ, περίπου) επιπλέον της xDrive40i στην οποία και βασίζεται.

Η BMW θα ξεκινήσει την παραγωγή της έκδοσης Black Vermilion στο εργοστάσιο Spartanburg τον Σεπτέμβριο.