BMW i Vision Circular: Tο i3 του 2040


Το τετραθέσιο BMW i Vision Circular είναι το όραμα ενός compact, αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος για το 2040 το οποίο είναι αυστηρά προσανατολισμένο στη βιωσιμότητα και την πολυτέλεια.

  • 6/9/2021

Το τετραθέσιο πρωτότυπο είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και ευρύχωρο εσωτερικά με μήκος περίπου τεσσάρων μέτρων. Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις αρχές τις κυκλικής οικονομίας από κάθε. Η μπαταρία solid-state του BMW i Vision Circular είναι 100% ανακυκλώσιμη και κατασκευάζεται σχεδόν αποκλειστικά με υλικά από τον κύκλο ανακύκλωσης. Σε ό,τι αφορά τα υλικά, το BMW i Vision Circular χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά (αρχή “secondary first”) που μπορούν να αποσυναρμολογούνται γρήγορα και εύκολα στο τέλος του προϊοντικού κύκλου ζωής.

Στο εμπρός τμήμα, τα ‘νεφρά’ και οι προβολείς έχουν δώσει τη θέση τους σε μία ψηφιακή επιφάνεια. Στο μέλλον, η ψηφιακή σχεδίαση αναμένεται να καταστήσει περιττές τις γεωμετρικές παραλλαγές σε φώτα και προφυλακτήρες, βοηθώντας στη μείωση της ποσότητας των υλικών και εργαλείων παραγωγής. Αντί για διακοσμητικά ένθετα ή λογότυπα που αναδεικνύουν την ποιότητα, το έμβλημα της μάρκας είναι χαραγμένο στο εμπρός τμήμα, ενώ το λογότυπο του μοντέλου αναγράφεται μέσω λέιζερ για την κατάργηση πρόσθετων εξαρτημάτων. Αντί φινιρίσματος βαφής, για τις επιφάνειες του BMW i Vision Circular έχει επιλεγεί  ένα ανοιχτό χρυσαφί ανοδιωμένο δευτερογενές αλουμίνιο. Το πλαίσιο στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου προσφέρει ένα εντυπωσιακό χρωματικό παιχνίδι μπλε-μωβ επιφανειών, που δημιουργείται από τη θερμική επεξεργασία του ατσαλιού.

Το εσωτερικό του BMW i Vision Circular δείχνει τι μπορεί να επιτευχθεί στο μέλλον με την κυκλικότητα και τη στοχευμένη επιλογή υλικών – και το είδος της αισθητικής που μπορεί να προκύψει. Ο κλασικός πίνακας οργάνων μετατρέπεται σε διεπαφή επόμενης γενιάς. Πρωταρχικό στοιχείο ένα κρυστάλλινο πάνελ, προϊόν 3D εκτύπωσης, που αντιδρά στις κινήσεις των χεριών με ένα συναρπαστικό φωτεινό εφέ.