BMW και Audi ερίζουν για την απόκτηση της McLaren - Τι ισχύει;


Η BMW επιχειρεί να βάλει πόδι στην McLaren μέσα από τη συμφωνία για την εξέλιξη μιας νέας πλατφόρμας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η οποία και θα ακυρωθεί εφόσον η Βρετανική φίρμα καταλήξει στην... Audi! 

  • 7/4/2022

Εδώ και μήνες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φήμες σχετικά με την πιθανή εξαγορά της McLaren από την Audi ή τη BMW. Και οι τρεις πλευρές έχουν επανειλημμένα αρνηθεί τις φήμες αυτές, αν και υπάρχει μία νέα εξέλιξη, σύμφωνα με πρόσφατα άρθρα σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Η κατάσταση δεν είναι πολύ ξεκάθαρη αυτή τη στιγμή, αλλά ας ελπίσουμε ότι θα γίνει πιο ξεκάθαρη καθώς βγαίνουν νέες πληροφορίες γι’αυτό το θέμα στην επιφάνεια.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, οι πρώτες φήμες ανέφεραν ότι η BMW  θα μπορούσε να ενδιαφέρεται για την απόκτηση μεριδίου στη McLaren, αλλά οι πληροφορίες χαρακτηρίστηκαν ως «λανθασμένες» από εκπροσώπους της βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Λίγες ημέρες αργότερα, η Audi  συμμετείχε επίσης ως πιθανός νέος ιδιοκτήτης της βρετανικής εταιρείας, αν και ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων από το Ingolstadt έσπευσε να πει ότι δεν μπορούσαν να δημοσιευτούν επίσημες πληροφορίες. Εν τω μεταξύ, η McLaren  είπε ότι «αυτό είναι εντελώς ανακριβές» και ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να αφαιρεθούν ψευδείς αναφορές από δημοσιεύματα.

Πριν λίγο καιρό ακούστηκε ότι υπάρχει μια νέα αναφορά που υποστηρίζει ότι η Audi έχει κάνει νέα προσφορά για την απόκτηση της McLaren. Ακούστηκαν επίσης και ισχυρισμοί ότι υπάρχουν συνεχείς συζητήσεις μεταξύ της McLaren  και της BMW  για μια νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων.

Δεν είναι πολλά γνωστά αυτή τη στιγμή, αν και οι δύο εταιρείες υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης στις 24 Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες. Η συμφωνία αυτή καλύπτει την κοινή ανάπτυξη μιας νέας αρχιτεκτονικής ηλεκτρικών οχημάτων για σπορ αυτοκίνητα. Καμία περαιτέρω πληροφορία δεν είναι γνωστή όμως.

Ωστόσο, αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να ακυρωθεί εάν υλοποιηθεί μια συμφωνία με την Audi. Πιστεύεται ότι η γερμανική εταιρεία αύξησε την προσφορά της για την απόκτηση μεριδίου στη McLaren από 450 εκατομμύρια ευρώ στα 650 εκατομμύρια ευρώ. Η Audi φέρεται να θέλει να επενδύσει πρώτα στο τμήμα F1 της McLaren πριν επεκτείνει πιθανώς την επένδυσή της για το τμήμα της βρετανικής μάρκας για τα οχήματα δρόμου.