BMW και Mercedes-Benz πουλούν τη Share Now στη Stellantis


Σε ανακοίνωσή τους, ο Όμιλος BMW και η Mercedes-Benz Mobility έκαναν γνωστή την πρόθεσή τους να πουλήσουν την εταιρεία Share Now που είχαν συστήσει από κοινού στον Όμιλο Stellantis.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/5/2022

Η Share Now είναι μια εταιρεία διαμοιρασμού αυτοκινήτων η οποία ιδρύθηκε από τη σύμπραξη των BMW και Mercedes-Benz για να προωθήσουν την ιδέα και την υπηρεσία χρήσης των αυτοκινήτων όποτε και για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί κάποιος για να ικανοποιήσει τις μεταφορικές ανάγκες του, πληρώνοντας το σχετικό αντίτιμο.

Συστήθηκε το 2019 από τις δύο γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες όταν ένωσαν τις δυνάμεις τους σε αυτόν τον επιχειρηματικό τομέα, ενοποιώντας τις αντίστοιχες εταιρείες που είχαν δημιουργήσει: η BMW την DriveNow και η Daimler AG (όπως ονομαζόταν τότε) την car2go.

Η εξαγορά τής Share Now από τον Όμιλο Stellantis θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία διαμοιρασμού οχημάτων στην Ευρώπη. Οι υπηρεσίες της δεν θα αφορούν μόνο σε αυτοκίνητα αλλά θα επενδυθούν χρήματα στην ανάπτυξη και άλλων μορφών μικροκινητικότητας, όπως έγινε γνωστό.

Θυμίζουμε ότι ο Όμιλος Stellantis είχε ήδη στις τάξεις του την αντίστοιχη εταιρεία Free2move, η οποία συστήθηκε από τον Όμιλο PSA για να προωθήσει την ηλεκτροκίνηση στις μεγαλουπόλεις. Όπως έγινε γνωστό, η Stellantis θα επεκτείνει τις υπηρεσίες της Share Now και στον εμπορικό τομέα ενοικίασης οχημάτων, με τη συνεργασία κορυφαίων εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.