BMW Μ2 CS by Manhart: Στα χρώματα του πολέμου!


Ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων φουρκίζει ακόμη περισσότερο την M2 CS που με αυτά τα χρώματα σκορπίζει τον τρόμο και τον φόβο στον δρόμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/2/2021

Ας υποθέσουμε πως βλέπεις από τους καθρέπτες σου ένα τέτοιο αυτοκίνητο να πλησιάζει με ταχύτητα. Το πρώτο πράγμα που ίσως να σκεφτείς είναι πως στο καλό ένα αγωνιστικό κυκλοφορεί στους δρόμους. Ωστόσο, αυτή η M2 CS (ή MH2 όπως την αποκαλεί η Manhart) είναι πέρα για πέρα νόμιμη να κυκλοφορεί «ελεύθερη» και να κάνει την διαφορά… με τρόμο!

Για την περίσταση ο τρίλιτρος twin-turbo εξακύλινδρος έχει ανέβει από τα 450 στα 600 εργοστασιακά άλογα. Η αύξηση της ισχύος επιτεύχθηκε με σωρεία αναβαθμίσεων όπως με την προσθήκη ενός νέου στροβιλοσυμπιεστή, ενός ενισχυμένου intercooler, μίας αλουμινένιας εξαγωγής, σπορ απολήξεων, νέο καταλυτικό μετατροπέα 300 κυψελών κ.α.

Εννοείται πως η Manhart έχει προχωρήσει σε νέα χαρτογράφηση της ECU και της λειτουργίας του διπλόδισκου κιβωτίου των επτά σχέσεων. Εξωτερικά φυσικά και ξεχωρίζει το αεροδυναμικό body-kit βαμμένο στα αγωνιστικά χρώματα της BMW με τις νέες αναβαθμίσεις και προσθήκες, όπως την πίσω αεροτομή, τα σπλίτερ κ.α. Όλα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Στο εσωτερικό υπάρχουν ανάλογες βελτιώσεις με το βλέμμα να πέφτει πάνω στα νέα καθίσματα της Recaro, στο τιμόνι με τη νέα επένδυση και σε μια μικρή οθόνη που έχει μπει στην θέση του ενός αεραγωγού και προσφέρει πληροφορίες σχετικά με την πίεση του turbo, την θερμοκρασία λαδιού κ.α.