BMW M2 CS vs MERCEDES-AMG A45S: Η κόντρα της χρονιάς! (Video)


Για μία ακόμα φορά οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται αντιμέτωποι σε μία ευθεία. Και για μία ακόμα φορά η διαφορά που βγάζει το νικητή είναι ελάχιστη.

  • 27/12/2020

Κρατάει μήνες αυτή η κόντρα, και όπως φαίνεται θα είναι η πιο χαρακτηριστική της χρονιάς που κλείνει. Από τη μία η Mercedes AMG A45S με το απίστευτο δίλιτρο μοτέρ των 421 ίππων και την εξελιγμένη τετρακίνηση.

Και από την άλλη η BMW M2 CS, με τα 450 άλογα από τον κινητήρα της Μ4, το ελαφρωμένο αμάξωμα, τα κεραμικά φρένα και την ενεργή ανάρτηση.

Η κόντρα στήθηκε στην ευθεία για το ποιο από τα δύο θα κάνει πιο γρήγορα το 400άρι από στάση. Η μεν AMG έχει το προβάδισμα της τετρακίνησης, η δε BMW τα περισσότερα άλογα. Και η αντίστροφή μέτρηση αρχίζει.

Αν και ο οδηγός της Α45S φαίνεται να καθυστερεί αρκετά να ξεκινήσει, το hatchback της Mercedes εκμεταλλεύεται την τετρακίνηση και παίρνει γρήγορα κεφάλι, κάνοντας το 0-100 χλμ/ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα, όταν η BMW χρειάζεται 4,48 δευτερόλεπτα.

Από εκεί και πέρα η BMW αρχίζει και ανακάμπτει, και μπαίνει με άγριες διαθέσεις στην τελική διαδικασία της κόντρας για τα πρώτα 400 μέτρα. Δεν θα σας αποκαλύψουμε ποιος τελικά είναι ο νικητής ανάμεσα σ' αυτά τα δύο τόσο ίδια αλλά και τόσο διαφορετικά αυτοκίνητα, αν και όλα κρίθηκαν στα εκατοστά του δευτερολέπτου.