BMW M4 2020: Σηκώνει τα μανίκια!


Η αποκάλυψη της νέας BMW Σειράς 4 Coupe όπλισε το χέρι των απανταχού σχεδιαστών οι οποίοι δεν άργησαν να δημιουργήσουν την κορυφαία έκδοση του αυτοκινήτου.

  • ΠΗΓΗ: X-TOMI DESIGN
  • 3/6/2020

Η χθεσινή παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW Σειράς 4 Coupe άνοιξε έναν νέο κύκλο συζητήσεων για το σχεδιαστικό μονοπάτι που η βαυαρική φίρμα επέλεξε να ακολουθήσει, γιγαντώνοντας την περίφημη μάσκα νεφρών που ούτως ή άλλως χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της.

Την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς σχολίαζαν ως απλή παρατηρητές το νέο σχεδιαστικό trend που πρόκειται να ακολουθήσει η BMW, κάποιοι άλλοι - περισσότερο ειδικοί από εμάς, ακόνισαν τις ψηφιακές πένες τους και ρίχτηκαν στη μάχη της δημιουργίας της πολυαναμενόμενης BMW M4.

Το αποτέλεσμα φυσικά τους δικαιώνει, μιας και η εικόνα της νέας BMW M4 είναι άκρως γοητευτική, περικλείοντας την αμφιλεγόμενη μάσκα νεφρών με στοιχεία που προδίδουν τον «πολεμικό» χαρακτήρα της.

Αν είναι πολύ νωρίς ώστε να μιλήσουμε για τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, δεδομένη θεωρείται η παρουσία του straight six κινητήρα των 3,0 λίτρων κάτω από το καπό του της νέας BMW M4 Coupe, η απόδοση του οποίου θα ξεπερνά τους 500 ίππους.

Μένει να αποδειχθεί αν η BMW θα χρειαστεί τη συνδρομή ενός ηλεκτροκινητήρα για να καταστήσει… βιώσιμα τα συγκεκριμένα επίπεδα ισχύος ή αν η συγκεκριμένη M4 θα αποτελέσει το τελευταίο ανέγγιχτο από τη μάστιγα της ηλεκτροκίνησης δείγμα του είδους της.

Και επειδή από την γκάμα της BMW Σειράς 4 δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα cabrio, έστω και με σκληρή αναδιπλούμενη οροφή, οι σχεδιαστές της X-TOMI Design φρόντισαν ώστε να καταθέσουν χωρίς καθυστέρηση τη δική τους πρόταση.