BMW: Νέο εσωτερικό για την M3 και plug-in hybrid εκδόσεις για την 2 Active Tourer


Η BMW προβαίνει σε μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό των οχημάτων της με την κυριότερη να είναι η τοποθέτηση της κυρτής οθόνης στο σύστημα ψυχαγωγίας. Νέες plug-in υβριδικές εκδόσεις για τις Σειρές 2 Active Tourer και 

  • 19/5/2022

Η BMW ανακοίνωσε μια σειρά αναβαθμίσεων για το 2022 για τα εξής μοντέλα: 2-Series Active Tourer, 2-Series Coupe, 4-Series Gran Coupe, 5-Series, 6-Series Gran Turismo, X5, X6 , και Z4, ενώ παράλληλα οι Γερμανοί αποκαλύπτουν τις επερχόμενες ανασχεδιασμένες M3 με ένα νέο εσωτερικό με την κυρτή οθόνη.

Ξεκινώντας με τη Σειρά 2 Active Tourer, αυτή θα είναι σύντομα διαθέσιμη με δύο νέα plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης, καθώς και ένα νέο υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζεται με πετρελαιοκινητήρα. Και τα δύο plug-in υβριδικά μοντέλα διαθέτουν έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος. Η πρώτη έκδοση ονομάζεται 225e xDrive Active Tourer και έχει απόδοση 245 ίππων, ενώ η 230e xDrive Active Tourer έχει απόδοσης 326 ίππους.

Όσον αφορά τον νέο τετρακύλινδρο ντίζελ κινητήρα των 2,0 λίτρων, αυτός θα βρίσκεται στην 223d xDrive Active Tourer και διαθέτει ήπια υβριδική τεχνολογία 48 volt. Έχει ισχύ 197 ίππων και 400 Nm ροπής.

Περνώντας στην Σειρά 2 Coupe, το μικρό πισωκίνητο κουπέ προσφέρεται τώρα με την βασική έκδοση 218i εξοπλισμένη με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων με απόδοση 156 ίππων και 250 Nm ροπής και με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Steptronic 8 σχέσεων. Η BMW έχει προσθέσει επίσης την M240i στη γκάμα, που διαθέτει τον ίδιο 6κύλινδρο twin-turbo κινητήρα 3,0 λίτρων με την M240i xDrive, αλλά στην M240i η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς και η απόδοση αγγίζει τους 374 ίππους. Η BMW αναβάθμισε επίσης τη Σειρά 2 Coupe με νέους επιλογείς ταχυτήτων και με την κυρτή οθόνη Curved Display, που αποτελείται από ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και μια οθόνη για το σύστημα ψυχαγωγίας 14,9 ιντσών.

Περνώντας στη Σειρά 4 Gran Coupe, θα είναι πλέον διαθέσιμη στην έκδοση M440i χωρίς τετρακίνηση και κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς. Η νέα 430d xDrive Gran Coupe έχει επίσης λανσαριστεί με έναν turbo-diesel κινητήρα 3,0 λίτρων με ισχύ 286 ίππων και 650 Nm ροπής. Το πακέτο M Sport Package Pro θα διατίθεται επίσης για όλα τα μοντέλα της Σειράς 4, συμπεριλαμβανομένης και της ηλεκτρικής i4 M50.

Ομοίως, η BMW κυκλοφόρησε και ένα νέο M Sport Package Pro για την Σειρά 5 Sedan, 5 Touring και 6 Gran Turismo. Εκτεταμένος βασικός εξοπλισμός προστέθηκε επίσης στην Z4 και πλέον περιλαμβάνει ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων. Τα SUV μοντέλα X5 και X6 διαθέτουν πλέον εσωτερική επένδυση με καπιτονέ Sensafin.

Από τον Ιούλιο του 2022, η BMW M3 Sedan θα είναι επίσης διαθέσιμη με την κυρτή οθόνη Curved Display της εταιρείας. Μπορεί επίσης να έρθει εξοπλισμένη με ασύρματη φόρτιση για κινητά τηλέφωνα, νέα διακοσμητικά εσωτερικού M με πινελιές από αλουμίνιο . Ένα νέο πακέτο γραφικών M κυκλοφόρησε ξεχωριστά για την M4 Coupe.

Όλα τα μοντέλα της BMW που είναι εξοπλισμένα με το νέο Operating System 8 θα λάβουν επίσης το ενημερωμένο σύστημα πλοήγησης και την τεχνολογία BMW  Intelligent Personal Assistant.