BMW: Σημαντικά αυξημένα τα έσοδα το πρώτο τρίμηνο του 2022


To BMW Group σημείωσε αύξηση 12,1% στα έσοδά του για το πρώτο τρίμηνο του 2022, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

  • 10/5/2022

Η BMW εξέδωσε τα οικονομικά στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2022, κι είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρεία σημείωσε κέρδη της τάξης των 12,2 δισ. ευρώ (προ φόρων), με τα έσοδα να ανέρχονται στα 31,14 δισ. ευρώ. 

Αυτό το ποσό σηματοδοτεί αύξηση 3,7 δισ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, ενώ και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά περίπου 5 δισ. ευρώ.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η επακόλουθη περιορισμένη διαθεσιμότητα ιμάντων καλωδίωσης, η συνεχιζόμενη έλλειψη εξαρτημάτων ημιαγωγών και το lockdown που σχετίζεται με την πανδημία στην Κίνα οδήγησαν σε διακοπές της παγκόσμιας παραγωγής κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022», ανέφερε η BMW στην οικονομική της έκθεση.

«Ωστόσο, η προκύπτουσα μείωση του όγκου πωλήσεων αντισταθμίστηκε από τις θετικές επιπτώσεις στην τιμολόγηση και το μείγμα προϊόντων, καθώς και από τον υψηλότερο όγκο εργασιών με ανταλλακτικά και αξεσουάρ. Οι αγορές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, συνέχισαν επίσης να έχουν καλές επιδόσεις, επιτρέποντας υψηλότερες τιμές πώλησης και, επομένως, υψηλότερα έσοδα από τις αποδόσεις των μισθώσεων. Τα έσοδα επωφελήθηκαν επίσης από ευνοϊκές συναλλαγματικές επιδράσεις».

Tέλος, στις πωλήσεις, η εταιρεία σημείωσε μείωση από τις 636.606 μονάδες στις 596.907 φέτος.