BMW X5M Competition: Ένα κόκκινο "θηρίο" δια χειρός Hamann (photos)


Η Hamann επιμελείται την βελτίωση της BMW X5M Competition απογειώνοντας το ενδιαφέρον στους λάτρεις των Sport SUV.

  • 31/8/2022

Η BMW X5 M Competition πρόκειται να δεχτεί facelift, αλλά όποιος δεν μπορεί να περιμένει έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί τον γερμανικό βελτιωτικό οίκο Hamann GmbH. Μια σειρά από οπτικές τροποποιήσεις κάνουν το σπορ SUV αυτό να ξεχωρίζει με το ιδιαίτερο κόκκινό του χρώμα.

Δικαίως έχει και το ψευδώνυμο «The Big Red».

Το πακέτο της Hamann περιλαμβάνει ένα επιθετικό εμπρός splitter με ψεύτικες εισαγωγές αέρα, φέρνοντας το SUV πιο κοντά στο έδαφος. Την ίδια φιλοσοφία ακολουθούν οι προεκτάσεις των πλαϊνών μασπιέ και ο πίσω προφυλακτήρας. Υπάρχει επίσης, ένας νέος διαχύτης με κόκκινες πινελιές και μεγαλύτερες τετραπλές εξατμίσεις 115 mm με επίστρωση ανθρακονημάτων. Ο βελτιωτικός οίκος δεν μας άφησε «παραπονεμένους» καθώς πρόσθεσε μία επέκταση στην ήδη υπάρχουσα αεροτομή.

Εκτός από το φανταχτερό M Toronto Red Metallic χρώμα που περιβάλλει το εξωτερικό αυτής της BMW, το πιο εντυπωσιακό της χαρακτηριστικό είναι οι τροχοί της. Οι 23άρες πολυάκτινες Anniversary Evo ζάντες είναι βαμμένες σε γυαλιστερό μαύρο, με ασορτί κόκκινες πινελιές στο δαχτυλίδι τους, ενώ υπάρχουν και οι επιλογές σε μαύρο, γκρι γραφίτη ή hypersilver.

Ένα σετ ελαστικών Continental Sport Contact 7 διαστάσεων 315/25R23 βοηθάει στα κρατήματα του SUV αυτού, μαζί με τις χαμηλωμένες αναρτήσεις της Hamann που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 40 mm στο εμπρός μέρος και κατά 35mm πίσω.

Στο εσωτερικό, η Hamann πρόσθεσε στην κεντρική κονσόλα από ανθρακονήματα και στο τιμόνι το σήμα της, ώστε έτσι όλοι να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται για μία «μαμά» X5M Competition. Άλλες εσωτερικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν τα σπορ πεντάλ και το σήμα του οίκου στα πατάκια, το πορτμπαγκάζ και τα φώτα LED που είναι τοποθετημένα κάτω από τους καθρέφτες που όταν ανοίγουν οι πόρτες το σήμα του βελτιωτικού οίκου εμφανίζεται στο πάτωμα.

Σε αντίθεση με άλλους οίκους όπως η Manhart ή η G-Power που προσφέρουν μεγάλες αναβαθμίσεις ισχύος για την X5M, η Hamann δεν ασχολήθηκε με το σύστημα μετάδοσης κίνησης του SUV. Το όχημα αυτό παίρνει την ισχύ του από έναν twin-turbo V8 4,4 λίτρων κινητήρα απόδοσης 617 ίππων και 750 Nm ροπής. Με αυτή την απόδοση το SUV αυτό καταφέρνει να επιταχύνει από 0 έως τα 100km/h σε 3,7 δευτερόλεπτα.

Οι τιμές για όλες αυτές τις τροποποιήσεις είναι οι εξής: 1.570€ για τον εμπρός προφυλακτήρα, 2.677€ για τα μασπιέ, 1.071€ για τον πίσω προφυλακτήρα, 1.081€ για τον διαχύτη, 880€ για την πίσω αεροτομή, 628€ για τις αναρτήσεις και 6.625€ για τις ζάντες αλουμινίου 23 ιντσών για τη γερμανική αγορά. Οι εσωτερικές αναβαθμίσεις είναι σημαντικά φθηνότερες, ενώ το κόστος των τετραπλών εξατμίσεων με επίστρωση ανθρακονημάτων είναι άγνωστο.