Brexit: Σε κίνδυνο εκατομμύρια θέσεις εργασίας


Ένα άτακτο Brexit θα οδηγήσει στην απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας προειδοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται σε βρετανικό έδαφος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΛΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/9/2019

Έναν οικονομικό Αρμαγεδδώνα που θα οδηγήσει στην κατάργηση εκατομμυρίων θέσεων εργασίας θα προκαλέσει ένα άτακτο Brexit σύμφωνα με τις αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται σε βρετανικό έδαφος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κατασκευαστών που διατηρούν εργοστάσια στη Μ. Βρετανία, η άτακτη έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προκαλέσει τη διακοπή της παραγωγικής διαδικασίας γεγονός που θα έχει ως συνέπεια την απώλεια 60.000 ευρώ ανά λεπτό.

Να υπενθυμίσουμε ότι η προθεσμία για μια συμφωνία που θα αποτρέψει την άτακτη έξοδο της M. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση εκπνέει στις 31 Οκτωβρίου και σε περίπτωση δεν επιτευχθεί κάτι τέτοιο τότε τα προϊόντα που θα εξάγονται από τη Μ. Βρετανία με προορισμό τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβαρύνονται με υψηλούς δασμούς.

Μάλιστα στις αυτοκινητοβιομηχανίες αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των εξαγωγών της χώρας και ως εκ τούτου θα είναι οι πρώτες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες μιας άτακτης εξόδου και να λάβουν οδυνηρές αποφάσεις.