«Brexit»: Σταθερό περιβάλλον για τις εταιρείες αυτοκινήτου


Σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson και τον υφυπουργό Nadhim Zahawi, οι αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα μετά την έξοδο της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/1/2020

Όπως είναι γνωστό, η Βρετανία θα εξέλθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το τέλος Ιανουαρίου. Αυτό αναμένεται να προκαλέσει αναταραχή στις εμπορικές σχέσεις, μεταξύ άλλων, ωστόσο τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Boris Johnson όσο και ο Υφυπουργός του Τμήματος Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής (BEIS) κ. Nadhim Zahawi δήλωσαν ότι θα γίνει προσπάθεια να μην υπάρξει πρόβλημα στην ανταγωνιστικότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται εκεί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Zahawi είπε σχετικά: «Όσοι επιμένουν να αγωνίζονται στο πλαίσιο φεύγω ή μένω στην ή από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν απλώς μια δυαδική άποψη για τον κόσμο. Θεωρούν ότι εάν δεν επιτύχουμε συμφωνία με την E.Ε. θα πέσουμε από τον γκρεμό. Δεν πιστεύω ότι αυτό είναι αλήθεια. Οι αρχικές συμφωνίες που κάναμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προβλέπουν δασμούς  και ποσοστώσεις μεταξύ μας και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε πολύ. Πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε, τελικά», τόνισε ο κ. Zahawi.