Bugatti Centodieci: Παραδόθηκε και η τελευταία από τις 10 μονάδες


Η Bugatti κατασκεύασε και παρέδωσε την τελευταία από τις δέκα Centodieci, και κλείνει έτσι το φόρο τιμής στην EB110.

  • ΦΩΤΟ: BUGATTI
  • 20/12/2022

Οι εγκαταστάσεις της Bugatti στο Molsheim της Γαλλίας έδωσαν στον τελευταίο αγοραστή της Centodieci το αυτοκίνητό του. 

Η τελευταία από τις 10 μονάδες του μοντέλου που απέτισε φόρο τιμής στην EB110 είναι βαμμένη σε χρώμα Quartz White, με μαύρες λεπτομέρειες από ανθρακόνημα στα χαμηλά μέρη του αμαξώματος και στις γρίλιες μπροστά.

Στο εσωτερικό δεσπόζει το έντονο μπλε, που παραπέμπει σε αυτό που κυριαρχούσε στο εξωτερικό της EB110.

«Η Centodieci συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία του τι εστί Bugatti σε ένα εξαιρετικό πακέτο: σπανιότητα, καινοτομία, κληρονομιά, δεξιοτεχνία και ασύγκριτες επιδόσεις», δήλωσε ο Christophe Piochon, Πρόεδρος της Bugatti Automobiles. «Ολόκληρη η περιορισμένη σειρά παραγωγής των δέκα αυτοκινήτων ήταν τόσο περιζήτητη από τους πελάτες μας που εξαντλήθηκε πριν καν αποκαλυφθεί επίσημα το μοντέλο».

Για την ιστορία, στην «καρδιά» της της βρίσκεται ένας W16 των 8,0 lt που αποδίδει 1.578 PS και της επιτρέπει να επιταχύνει το 0-100 km/h σε 2,4 sec., το 0-200 km/h σε 6,1 sec. ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 380 km/h.

Τώρα, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στο να κατασκευάσει τα τελευταία αντίτυπα της Chiron, ενώ το Bugatti Atelier θα δουλέψει πάνω στις 99 μονάδες της Mistral, και μετά τις 40 Bolide