Bugatti Chiron Sport ''110 ans Bugatti''


Η Bugatti δημιούργησε μια ξεχωριστή έκδοση της Chiron Sport για να γιορτάσει τα 110 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας. Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί σε 20 αριθμημένες μονάδες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/2/2019

Το αμάξωμα της συγκεκριμένης έκδοσης θα ξεχωρίζει από το χρώμα του και από κάποια στοιχεία του εξοπλισμού του. Τα χρώματα της γαλλικής σημαίας θα υπάρχουν τόσο στους εξωτερικούς καθρέφτες και την πίσω αεροτομή όσο και στο εσωτερικό. Όπως έγινε γνωστό, με αυτό εκτός από την ιστορία της εταιρείας τιμάται και η Γαλλία -κυρίως η γαλλική επανάσταση. 

Το αμάξωμα και το εμπρός μέρος της Chiron Sport είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα ενώ η μάσκα από αλουμίνιο. Το χρώμα του ονομάζεται από την Bugatti ως «Steel Blue Carbon», είναι ματ και είναι ίδιο με αυτό των αυτοκινήτων που υπήρχε στα μοντέλα που κατασκεύαζε η εταιρεία τη δεκαετία του 1920. Τότε, (το χρώμα) θεωρούταν συνώνυμο της πολυτέλειας και της αποκλειστικής δημιουργίας για κάποιους πελάτες της, ενώ τώρα επιλέχθηκε για να χαρακτηρίσει τον ακόμα πιο σπορ χαρακτήρα της Chiron Sport, σε σχέση με τις «απλές» (sic) εκδόσεις.

Στο εσωτερικό, η επένδυση είναι αντίστοιχου χρωματισμού και υπάρχουν, επίσης, τα χρώματα της γαλλικής σημαίας καθώς και το λογότυπο για τα 110 χρόνια από τη σύσταση της Bugatti. Οι τροχοί είναι βαμμένοι σε μαύρο ματ χρώμα («Nocturne») και οι «δαγκάνες» βαμμένες σε μπλε χρώμα. 

Στο πίσω μέρος, ξεχωρίζει ο αεροδυναμικός διαχύτης και οι (επίσης) μαύρου ματ χρώματος απολήξεις των εξατμίσεων. Η πτυσσόμενη αεροτομή έχει τον ίδιο χρωματισμό στο επάνω μέρος της ενώ στο κάτω έχει τα χρώματα της γαλλικής σημαίας. 

Η Chiron Sport «110 ans Bugatti» έχει τον διάταξης W16 οκτάλιτρο βενζινοκινητήρα με τέσσερα turbo ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 1.500 PS και μέγιστη ροπή 1.600 Nm. Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, επιταχύνεται από το 0-100 km/h σε 2,4 sec, για το 0-200 km/h σε 6,1 sec, για το 0-300 km/h σε 13,1 sec και για το 0-400 km/h σε 32,6 sec. Η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 420 km/h.