Bugatti Chiron Super Sport Golden Era: Ένα μοναδικό «έργο τέχνης» ζωγραφισμένο με το χέρι (video-photos)


Η Bugatti δημιούργησε μία μοναδική έκδοση της Chiron Super Sport για έναν παθιασμένο συλλέκτη, με πραγματικά ανεπανάληπτα χαρακτηριστικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BUGATTI
  • 10/8/2023

Το πρόγραμμα Sur Mesure της Bugatti εξασφαλίζει στους πελάτες της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας αμέτρητες επιλογές εξατομίκευσης για τα μοντέλα της, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να σχεδιάσουν το supercar των ονείρων τους. Ένας από τους πελάτες φαίνεται ότι αξιοποίησε στο μέγιστο τις «σχεδόν άπειρες» επιλογές και ιδού το αποτέλεσμα: Η Bugatti Chiron Super Sport Golden Era.

Πρόκειται για έναν πιστό πελάτη της εταιρείας που εκτιμά σε βάθος την ιστορία των 100 και πλέον χρόνων της Bugatti. Χρειάστηκαν 2 χρόνια για την ολοκλήρωση της Golden Era, ενώ μόνο για τα πλαϊνά και το εσωτερικό του οχήματος που ζωγραφίστηκαν με το χέρι, χρειάστηκαν 400 ώρες.

Μάλιστα, οι άνθρωποι της Bugatti ζωγράφισαν απευθείας πάνω στο όχημα, με ειδικά εργαλεία, με την αυτοκινητοβιομηχανία να αποκαλύπτει ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα και απαιτητικά πρότζεκτ που έχει αναλάβει στην ιστορία της.

«Ήταν ξεκάθαρο σε εμάς από την αρχή ότι ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε το αυθεντικό φινίρισμα και όψη αυτών των σκίτσων είναι να τα μεταφέρουμε απευθείας πάνω στο αμάξωμα, χρησιμοποιώντας τα ίδια μολύβια που χρησιμοποιούμε και στο χαρτί. Ο,τιδήποτε άλλο θα έκανε το μοντέλο να μοιάζει ψεύτικο ή χαμηλότερης ποιότητας», είπε ο Achim Anscheidt, πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Bugatti, ο οποίος επιμελήθηκε του εγχειρήματος.

«Οπότε γι' αυτό έπρεπε να βρούμε μια λύση που θα μας επέτρεπε να χρησιμοποιήσουμε μολύβια και να κάνουμε όλα τα σκίτσα με το χέρι, απευθείας πάνω στο αμάξωμα του αυτοκινήτου».

Η μεριά του συνοδηγού φέρει 26 μοναδικά σκίτσα εμβληματικών μοντέλων της Bugatti όπως για παράδειγμα η Type 41 Royale κι η Type 57 SC Atlantic ενώ στην πλευρά του οδηγού έχουν τοποθετηθεί ακόμη 19 σκίτσα που απεικονίζουν την ιστορία της εταιρείας από το 1987 κι έπειτα. Μέρος αυτών είναι η EB110, η Veyron κι η Chiron, ενώ τη θέση του έχει πάρει κι ο θρυλικός κινητήρας W16.

Όσο για το αμάξωμα, έχει βαφεί με μία διχρωμία μαύρου και χρυσού, πηγαίνοντας από το μπροστινό στο πίσω μέρος. Πιο συγκεκριμένα, στο μπροστινό μέρος έχει χρησιμοποιηθεί ο χρωματισμός Nocturne Black, ενώ η απόχρωση του χρυσού είναι αποκλειστική για το συγκεκριμένο όχημα κι ονομάζεται Dore Gold.

Φυσικά, η λεπτομερής δουλειά που έχει γίνει στο εξωτερικό, δε λείπει και από το εσωτερικό της Chiron Super Sport Golden Era. Κάθε πόρτα έχει διακοσμηθεί με τρία μοντέλα του γαλλικού οίκου: Τις EB110, Veyron και Chiron στη μία μεριά, και τις Type 35, Type 57 SC Atlantic και Type 41 Royale στην άλλη.

Εκτός αυτού, η Bugatti έχει τοποθετήσει κεντήματα των λογοτύπων 'Golden Era' και 'One-of-One'. Η τιμή του εν λόγω δημιουργήματος δεν έχει ανακοινωθεί, αφού δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερη μονάδα.

Η Bugatti θα εκθέσει το συγκεκριμένο όχημα στο Monterey Car Week, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του αύριο, 11 Αυγούστου, κι ολοκληρώνεται στις 20 Αυγούστου.

Δείτε την γέννηση της Bugatti Chiron Super Sport Golden Era: