Κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Bugatti – Αποχωρεί ο θρυλικός σχεδιαστής Achim Anscheidt


Ο επί 19 χρόνια επικεφαλής σχεδιασμού της Bugatti, Achim Anscheidt, αποχωρεί από το πόστο του, έχοντας αφήσει παρακαταθήκη δεκαετιών με τα μοντέλα που υπέγραψε.

  • ΦΩΤΟ: Bugatti
  • 20/7/2023

Αλλαγή φρουράς στην Bugatti. Ο Achim Anscheidt, που επί δύο δεκαετίες βρέθηκε στο τιμόνι του τμήματος σχεδιασμού της εταιρείας και ευθύνεται για μερικά από τα πιο γνωστά supercars και hypercars της σύγχρονης εποχής, αποχωρεί από το πόστο του. 

Την θέση του θα αναλάβει ο Frank Heyl, επί σειρά ετών αναπληρωτής του Anscheidt στον τομέα του σχεδιασμού. Ο Achim Anscheidt κατάγεται από οικογένεια οδηγών αγώνων, με τον πατέρα του, Hans-Georg Anscheidt, να είναι τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στους αγώνες μοτοσυκλετών. Ο ίδιος πέρασε ένα διάστημα που έκανε τον ακροβάτη με μοτοσυκλέτες (!), προτού ασχοληθεί με τον σχεδιασμό αυτοκινήτων στα 20 του χρόνια.

Το 1993 αποφοίτησε από ArtCenter College of Design στη Πασαντίνα της Καλιφόρνια, και ανέλαβε ρόλο junior designer στην Porsche Design Weissach. Τρία χρόνια μετά, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον θαυμασμό των ανωτέρων του, έγινε επικεφαλής του Volkswagen Group στα κέντρα σχεδιασμού της Βαρκελώνης και του Βερολίνου, όταν ακόμα η Bugatti ήταν μέλος του ομίλου.

Το 2004 ήταν που ανέλαβε το πόστο του σχεδιαστικού διευθυντή στην Bugatti, όταν ο σχεδιασμός της Veyron είχε κατά βάση ολοκληρωθεί, αλλά ήταν απαραίτητη η έλευση ενός νέου προσώπου σε αυτήν την θέση για να αλλάξει το σχεδιαστικό portfolio της μάρκας.

Στις μέρες του Anscheidt βγήκαν από το Molsheim μοντέλα όπως η Veyron Grand Sport Vitesse και η Veyron Super Sport, ενώ θεσπίστηκε αυτό που ονομάζεται 'Bugatti line', η σχεδιαστική φιλοσοφία της γαλλικής μάρκας.

Ο Anscheidt πλέον θα έχει τον ρόλο του συμβούλου στο πλευρό του CEO της Bugatti Rimac, Mate Rimac, καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται για την υβριδική διάδοχο της Chiron.