Carlos Ghosn: νέα σύλληψη για νέες κατηγορίες


Η ιστορία του Carlos Ghosn θα έχει, όπως δείχνουν τα πράγματα, πολλά κεφάλαια ακόμα. Σε Ιαπωνία και Γαλλία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/4/2019

Ο γαλλο- βραζιλιανο- λιβανέζος μάνατζερ δεν πρόλαβε να χαρεί για την αποφυλάκισή του με εγγύηση και επέστρεψε και πάλι στη φυλακή. Ο λόγος για τη νέα σύλληψή του Carlos Ghosn είναι καινούργιες κατηγορίες για τη χρήση πόρων της Nissan για προσωπικό του όφελος, οι οποίες φυσικά τον έκαναν έξω φρενών.

Σε μια ανακοίνωσή του που διανεμήθηκε μέσω του δικηγόρου του ο Ghosn αρνήθηκε σθεναρά τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντας τη σύλληψή του ως «εξωφρενική και αυθαίτερη», ενώ πρόσθεσε «είναι μέρος μιας ακόμα προσπάθειας ατόμων στη Nissan να με κάνουν να σωπάσω, παραπλανώντας τους εισαγγελείς. Γιατί να με συλλάβουν πάλι πέρα από να προσπαθήσουν να με κάνουν να σπάσω; Δεν θα σπάσω».

Η νέα σύλληψη του Carlos Ghosn έγινε μια μέρα μετά την εμφάνισή του στο Twitter, όπου και πόσταρε από τον καινούργιο λογαριασμό, όπως επιβεβαίωσε και το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, @carlosghosn το «θα πω την αλήθεια για όλα όσα έχουν γίνει σε μια συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 11 Απριλίου».

Από την άλλη η Renault έχει αναφέρει στη γαλλική δικαιοσύνη κάποια «περιστατικά» της συμπεριφοράς του Carlos Ghosn όσο ήταν επικεφαλής της μάρκας. Μεταξύ αυτών και κάποιες πληρωμές σε έναν διανομέα της Renault στη Μέση Ανατολή…