Citroen My Ami Buggy Concept: Το Ami γίνεται off-road! (Video)


Το Citroen Ami αποκτά και έκδοση off-road με το όνομα Buggy Concept και είναι έτοιμο για περιπέτεια!

  • 17/12/2021

Η Citroen  με το αμιγώς ηλεκτρικό και λιλιπούτειο σε διαστάσεις Ami  έχει παρουσιάσει τη δική της πρόταση μικροκινητικότητας εδώ και λίγο καιρό.

Τώρα πάει τη φιλοσοφία του Ami  ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας το πρωτότυπο Citroen Ami BuggyConcept που μεταφέρει την ευελιξία του Ami  εκτός του αστικού περιβάλλοντος, σε διαδρομές με πιο περιπετειώδη εκδρομικό χαρακτήρα.

Το Citroen Ami Buggy Concept είναι απαλλαγμένο από πόρτες, έχει πολλά στοιχεία που θυμίζουν σκληροπυρηνικό 4x4, όπως τα off-road ελαστικά με τις ματ χρυσαφί ζάντες, τις προστατευτικές μπάρες στο μπροστινό μέρος, τα προστατευτικά στα φώτα, αλλά και τις ποδιές στο πάτωμα.

Η μπάρα με τα φώτα LED στην οροφή, αποτελεί άλλη μία off-road πινελιά, ενώ όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, τα φώτα LED ανάβουν σε χαμηλή ένταση για να δίνουν μια ατμόσφαιρα «κατασκήνωσης», που ενισχύεται και από τη μουσική που ακούγεται από το αποσπώμενο ηχείο του αυτοκινήτου. Στην οροφή υπάρχει και σχάρα που συγκρατεί τον εφεδρικό τροχό, αλλά και αλεξήλιο για την προστασία από τον ήλιο.

Οι πόρτες έχουν αφαιρεθεί και αντικαταστάθηκαν από αδιάβροχο διάφανο ύφασμα και μπορούν να κλείνουν όταν οι καιρικές συνθήκες το επιβάλλουν. Είναι μάλιστα εξοπλισμένες με φερμουάρ για να κλείνουν την καμπίνα των επιβατών, με ανοίγματα που παραπέμπουν στις πόρτες των συμβατικών οχημάτων. Αυτές οι πρακτικές προστατευτικές κουρτίνες μπορούν να αφαιρεθούν, να τυλιχθούν και να αποθηκευτούν πίσω από τα καθίσματα σε ειδικούς σάκους αποθήκευσης.

Το My Ami Buggy Concept έχει συνολικά τρία χρώματα: μαύρο, χακί και κίτρινο, ενώ έχει ένα δίχρωμο αμάξωμα που ξεχωρίζει το εμπρός από το πίσω μέρος του.

Στην διθέσια καμπίνα το μικρό γαλλικό μοντέλο διαθέτει τα καθίσματα Advanced Comfort της Citroen με διπλάσιο πάχος αφρώδους υλικού (από 35 mm στο Ami, σε 70mm) για ακόμα μεγαλύτερη άνεση. Η προσθήκη αφρού έχει κάνει τα καθίσματα ελαφριά και μαλακά. Μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν για να αντικατασταθούν ή να πλυθούν. Κατασκευάζονται με τη συναρμολόγηση δύο τμημάτων στο σχήμα κοχυλιών, το ένα πάνω στο άλλο με έμπνευση από τις σημαδούρες παραλίας, δημιουργώντας ένα “σύνδεσμο” με τον κόσμο των αξεσουάρ παραλίας. Οι χώροι και οι θήκες στο ταμπλό για τα διάφορα μικροαντικείμενα είναι αρκετές και ειδικά διαμορφωμένες για την καλύτερη συγκράτηση των αντικειμένων.

Το My Ami Buggy Concept έχει μήκος 2,4 μέτρων, πλάτος 1,39 m και ύψος 1,59 m, ενώ κινείται από έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 45 km/h, ενώ η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα μόλις 5,5 kWh, με την αυτονομία να αγγίζει τα 70 χιλιόμετρα.

Όπως συμβαίνει και με το απλό Ami, έτσι και το Citroen Ami Buggy μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών και μόνο με δίπλωμα μοτοποδηλάτου.