Covid-19: Τι ισχύει από αύριο για τις διαδημοτικές μετακινήσεις με αυτοκίνητο


Νέα μέτρα χαλάρωσης των περιορισμών του lockdown ισχύουν από αύριο Σάββατο, για τα οποία προβλέπεται και μετακινήσεις σε διαφορετικούς Δήμους.

  • 2/4/2021
Μερική άρση των απαγορεύσεων του lockdown για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19 ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη, καθώς προβλέπονται αλλαγές στις μετακινήσεις των πολιτών, ενώ από Δευτέρα ανοίγουν και τα καταστήματα λιανικής (όχι εμπορικά κέντρα).
Η βασικότερη αλλαγή είναι ότι επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών από δήμο σε δήμο τα Σαββατοκύριακα για άθληση, ωστόσο αυτό είναι ένα μέτρο που θα ισχύει πιλοτικά, καθώς εφόσον παρουσιαστούν φαινόμενα συγχρωτισμού θα πάψει η ισχύς του, όπως τονίστηκε από την κυβέρνηση. 
 
Πιο συγκεκριμένα, επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών και οι διαδημοτικές από το Σάββατο 3 Απριλίου για τις εξής περιπτώσεις:
 
  • Για επίσκεψη σε ιατρό ή φαρμακείο στέλνοντας τον κωδικό 1 με SMS στο 13033.
  • Για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο στέλνοντας τον κωδικό 4 με SMS στο 13033.
  • Για άσκηση με ποδήλατο ή με τα πόδια από Δευτέρα έως Παρασκευή έως τις 21:00 στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.
  • Για άσκηση ή περίπατο οπουδήποτε εντός νομού, ασχέτως τρόπου μετακίνησης, μόνο τα Σαββατοκύριακα στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033. Να σημειώσουμε εδώ πώς προϋπόθεση να βρίσκονται μαζί έως 3 άτομα ή μία οικογένεια (το ίδιο ισχύει και για διαδημοτική μετακίνηση με αυτοκίνητο). 
  • Για επίσκεψη σε κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής οπουδήποτε εντός νομού για περιποίηση άκρων, στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.
  • Για επίσκεψη σε κατάστημα λιανικής στέλνοντας με SMS με το ονοματεπώνυμο στο 13032.