Dacia Spring: Πότε έρχεται στην Ελλάδα το ηλεκτρικό SUV των 10.000 ευρώ (Video)


Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia, το Spring αναμένεται αργότερα φέτος στη χώρα μας σε τιμές που θα προκαλέσουν έκπληξη.

  • 30/6/2021

Διαχρονικά και από την ένταξή της στο Groupe Renault, η φιλοσοφία της Dacia είναι απόλυτα ξεκάθαρη: επικεντρώνεται στην κατασκευή value for money μοντέλων με χρήση σύγχρονων κοινών τεχνολογιών που ικανοποιούν απόλυτα τις βασικές ανάγκες των αγοραστών.

Στο μέλλον και με τον ορίζοντα της ηλεκτροκίνησης να ανοίγεται στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Dacia, όπως και ο Όμιλος Renault επικεντρώνονται στην μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Όπως έχουν κάνει απόλυτα σαφές οι ιθύνοντες του Ομίλου, η προτεραιότητα της Renault είναι η ηλεκτρική τεχνολογία και φυσικά σε αυτό το δρόμο θα ακολουθήσει αργότερα και η θυγατρική της ρουμάνικη εταιρεία.

Το πρώτο λοιπόν αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia, το Spring έχει ξεκινήσει ήδη την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη, με τιμές που φέρνουν μία μικρή επανάσταση στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Συγκεκριμένα, στη Γερμανία η αρχική έκδοση, “Comfort” του Spring είναι διαθέσιμη στα 20.490 ευρώ, αλλά με την περιβαλλοντική επιδότηση των 9.570 ευρώ της κυβέρνησης της Γερμανίας η τιμή του πέφτει στα 10.920 ευρώ. Αυτό το καθιστά ως το πιο φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της γερμανικής αγοράς, αλλά και της Ευρώπης και μάλιστα με τεράστια διαφορά από το αμέσως επόμενο.

Tο Spring βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-A, το μήκος του φτάνει τα 3,73 μέτρα με πλάτος 1,58 μέτρων, ενώ το ύψος του φτάνει το 1,51 μέτρο.

To Dacia Spring εφοδιάζεται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 45 ίππων και 124 Nm ροπής, τροφοδοτούμενος από μία μπαταρία 26.8 kWh που θα μπορεί να προσφέρει έως και 305 χιλιόμετρα αυτονομίας (κατά τον κύκλο WLTP).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Dacia Spring αναμένεται να έρθει στην χώρα μας το προσεχές φθινόπωρο σε τιμές που αναμένεται να προκαλέσουν έκπληξη.