Δάνειο για την Jaguar Land Rover


Η Βρετανική κυβέρνηση ενέκρινε δάνειο 500 εκατομμυρίων λιρών στερλινών για την Jaguar Land Rover με σκοπό τη στήριξη της εταιρείας, για την παραγωγή νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/7/2019

Πρόσφατα, τα στελέχη της Jaguar Land Rover ανακοίνωσαν ότι η βρετανική εταιρεία εξελίσσει νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Αυτό, έκανε τη βρετανική κυβέρνηση να εγγυηθεί την έκδοση δανείου 500.000.000 λιρών στερλινών (περίπου 550.000.000 ευρώ) για να βοηθήσει την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία στα σχέδιά της. Η απόφαση ελήφθη παρουσία της Πρωθυπουργού κας Theresa May, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της, στην οποία παραβρέθηκαν και στελέχη της JLR. 

Όπως ανακοινώθηκε, η Jaguar Land Rover θα επενδύσει τα χρήματα για να μετατρέψει τις εγκαταστάσεις της στο εργοστάσιο Castle Bromwich, το οποίο βρίσκεται στο Birmingham. Το δάνειο εγκρίθηκε έπειτα από τη δέσμευση των στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας ότι θα δημιουργήσουν ηλεκτροκίνητες εκδόσεις σε όλα τα μοντέλα της από το 2020 και έπειτα. Στο χρονοδιάγραμμα που εκπόνησαν προβλέπεται ότι το επόμενο τέτοιο μοντέλο θα είναι η καινούργια, ένατη κατά σειρά, γενιά της XJ.

Θυμίζουμε ότι η Jaguar Land Rover αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς η κατάσταση με το ονομαζόμενο «Brexit», η μείωση πωλήσεών της στη βρετανική και την κινεζική αγορά και η μειωμένη ζήτηση για τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της, ανάγκασαν τα στελέχη της να αποφασίσουν να σχέδιο επιχειρηματικής εξυγίανσής της το οποίο προβλέπει τη μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 4.500 άτομα, παγκοσμίως.