Τα νέας γενιάς Jaguar Land Rover θα μαντεύουν την διάθεση μας (video)


Η βρετανική εταιρία εξελίσσει ένα νέο σύστημα που θα αντιλαμβάνεται την συναισθηματική κατάσταση του οδηγού.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/7/2019

Η επόμενη μεγάλη πρόκληση για τους ειδικούς και μια από τις τεχνολογίες που θα δούμε να εξελίσσεται συνεχώς στα επόμενα χρόνια είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Πέρα από τις έξυπνες φωνητικές εντολές και τον ανέπαφο έλεγχο θα υπάρξουν και άλλες λειτουργίες όπως αυτή που εξελίσσει η Jaguar Land Rover για ασφαλέστερες και πιο άνετες μετακινήσεις.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύστημα που βασίζεται σε μια κάμερα και σε βιομετρικούς αισθητήρες που σκανάρουν διαρκώς το πρόσωπο του οδηγού. Ο έξυπνος αλγόριθμος του λογισμικού συγκρίνει τα αποθηκευμένα δεδομένα με αυτά που λαμβάνει και με αυτό τον τρόπο μπορεί να γνωρίζει την διάθεση του οδηγού, δηλαδή πότε είναι χαρούμενος ή πότε είναι στρεσαρισμένος.

Έτσι, το σύστημα μπορεί αυτόματα να ρυθμίσει το σύστημα κλιματισμού, τον φωτισμό καμπίνας και το ηχοσύστημα. Η βρετανική εταιρία αναφέρει πως ο εσωτερικός φωτισμός μπορεί να χαλαρώσει ένα στρεσαρισμένο οδηγό, όταν το ηχοσύστημα επιλέγει αυτόματα μια αγαπημένη χαλαρή συχνότητα σε χαμηλότερη ένταση και με τον κλιματισμό να διανέμει δροσερό αέρα.