Δείτε έναν συμπλέκτη να λιώνει σε αργή κίνηση (Video)


Ένα εντυπωσιακό θέαμα με την βοήθεια των καμερών αργής κίνησης που δείχνουν τα κομμάτια του συμπλέκτη να λιώνουν.

  • 5/7/2022

Οι φυγόκεντροι συμπλέκτες είναι λίγο διαφορετικοί από το στυλ του συμπλέκτη που ίσως γνωρίζουμε όλοι μας. Δεν χρησιμοποιούνται πολύ σε αυτοκίνητα, αλλά βρίσκονται συνήθως σε οχήματα όπως σκούτερ και καρτ.

Αντί να χρησιμοποιούν μια πλάκα πίεσης για τη σύνδεση του κινητήρα με το κιβώτιο ταχυτήτων, οι συμπλέκτες αυτοί χρησιμοποιούν φυγόκεντρες δυνάμεις για να σπρώξουν προς τα έξω ένα σετ εσωτερικών φρένων με ελατήριο μέχρι να αγγίξουν το βολάν, μεταφέροντας ισχύ.

Το κανάλι Warped Perception στο YouTube, λαμβάνοντας μια πρόταση από έναν θεατή, αποφάσισε να βάλει μια κάμερα αργής κίνησης σε μερικούς φυγόκεντρους συμπλέκτες και να δει πόση πίεση θα μπορούσαν να υποστούν. Το πρώτο, τοποθετημένο σε κινητήρα πετρελαίου καρτ, αποτυγχάνει με θεαματικό τρόπο, με το περίβλημα να λιώνει. Το δεύτερο, προσαρτημένο σε έναν μονοκύλινδρο βενζινοκινητήρα 29 κυβικών υψηλών στροφών, σπάει τις περισσότερες συγκολλήσεις που τον συγκρατούν στη θέση του πριν το ελατήριό του εκτοξευθεί έξω από το περίβλημα.

Ο τελευταίος συμπλέκτης έχει μια εντελώς ανοιχτή όψη, δίνοντάς μας μια καλή ματιά στο πώς λειτουργούν πραγματικά οι φυγόκεντροι συμπλέκτες. Χάρη στη μαγεία των καμερών αργής κίνησης, είναι πιο εύκολο να διακρίνουμε το πως μεταφέρει την ενέργεια αυτό το σύστημα συμπλέκτη.