Δείτε για πρώτη φορά την Lotus Evija εν κινήσει (Video)


Ένα από τα πιο ξεχωριστά ηλεκτρικά hypercars που ετοιμάζονται αυτό τον καιρό έβγαλε για μερικές γρήγορες βόλτες τα 1.973 άλογά του σε πίστα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/11/2019

Μεγάλα τα σχέδια των Κινέζων της Geely για την ιστορική Lotus και η Evija είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η επιστροφή της εταιρίας στα πρωτοσέλιδα της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι γεγονός. Ανοίγοντας παράλληλα ένα νέο κεφάλαιο της βρετανικής μάρκας με κάποια ακόμα πιο προσιτά σπορ μοντέλα που θα ακολουθήσουν.

Η Evija θα βγει στην παραγωγή μέσα στον επόμενο χρόνο και ήδη ετοιμάζεται πυρετωδώς, με δοκιμές σε εργαστήρια και πίστες. Και αυτό εδώ το video που παραθέτουμε είναι η παρθενική της εμφάνιση στο φυσικό της στοιχείο και όχι ως κάποιο έκθεμα στα διεθνή Σαλόνια Αυτοκινήτου.

Είναι το δεύτερο πρωτότυπο για δοκιμές και όπως βλέπουμε κινείται στην πίστα που χρησιμοποιεί και το Top Gear σε μία βροχερή ημέρα. Το μικρό σε διάρκεια video μας δείχνει ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο, αν και οι γραμμές και το γενικότερο σχέδιο γίνονται εύκολα αντιληπτά. 

Η Lotus σκοπεύει να κάνει εκτεταμένες δοκιμές σε πίστες στην Αγγλία αλλά και σε άλλα μέρη το κόσμου ώστε να εξασφαλίσει τα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά για το αυτοκίνητό της. Θα κατασκευαστούν μόλις 130 κομμάτια και η τιμής της θα αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Όσο για τα χαρακτηριστικά της υπενθυμίζουμε ότι θα έχει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυασμένη ιπποδύναμη στα 1973 άλογα, με το 0-100 km/h να γίνεται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και σε άλλα τόσα να πιάνει τα 200 km/h, ενώ η τελική ταχύτητα θα είναι στα 340 km/h. Η αυτονομία της υπολογίζεται στα 400 χιλιόμετρα με βάση το WLTP αλλά μάλλον θα είναι αρκετά χαμηλότερη αν πρόκειται να οδηγηθεί με τον τρόπο που βλέπουμε στο video.