Δείτε μία custom BMW M3 Touring να διαλύεται από την αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου (Video)


Η αστυνομία του West Midlands της Αγγλίας αναγκάστηκε να καταστρέψει μια πράσινη BMW M3 Touring επειδή όπως αποδείχτηκε, για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκαν κλεμμένα ανταλλακτικά από τουλάχιστον 4 αυτοκίνητα που είχαν κλαπεί.

  • 14/9/2021

Το να βλέπεις ένα αυτοκίνητο επιδόσεων να συνθλίβεται από τις αρχές δεν είναι ποτέ τόσο διασκεδαστικό. Είναι ιδιαίτερα οδυνηρό δε, όταν το εν λόγω αυτοκίνητο είναι κάτι σαν αυτή τη πράσινη custom BMW M3 της γενιάς F80. Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου, το αυτοκίνητο έπρεπε να καταστραφεί, καθώς φέρεται να κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας εξαρτήματα από κλεμμένα αυτοκίνητα.

Οι φαν των μοντέλων με το σήμα Μ θα γνωρίζουν ότι η BMW δεν έφτιαξε ποτέ μια Touring Μ3 αυτής της γενιάς. Έτσι, οι μετατροπές μετά την αγορά ήταν δημοφιλείς ανάμεσα στους λάτρεις της μάρκας.

Η αστυνομία του West Midlands έπεσε τυχαία πάνω στο αυτοκίνητο. Στις 15 Νοεμβρίου του 2020 όταν οι αρχές σταμάτησαν την πράσινη M3 Touring για τυπικό έλεγχο στο Dartmouth Middleway του Birmingham διαπίστωσαν πως το αυτοκίνητο παρότι ήταν στέισον βάγκον, στην άδεια αναγραφόταν ως σεντάν.

Όταν ερεύνησαν τον αριθμό κυκλοφορίας μέσω των συστημάτων τους, το αυτοκίνητο φαινόταν ως πετρελαιοκίνητο 2,0 λίτρων και όχι ως Μ3, κάτι που είναι λογικό αν λάβουμε υπόψη ότι η BMW δεν έφτιαξε ποτέ μία Touring Μ3. Ένα ντίζελ station wagon είναι πιθανώς αυτό που χρησιμοποιήθηκε ως βάση για τη μετατροπή.

«Είχαμε όλη την ομάδα των κλεμμένων οχημάτων στη διάθεση μας να κοιτάξει το αυτοκίνητο και επιβεβαίωσαν ότι πολλά μέρη από αυτό, ο κινητήρας, ο εξοπλισμός κίνησης, προέρχονται από τουλάχιστον δύο M3 που έχουν κλαπεί στην περιοχή West Midlands», δήλωσε ένας αξιωματούχος στο παρακάτω βίντεο.

Η ομάδα των ερευνητών συνέχισε για να διαπιστώσει ότι το παράνομο M3 Touring κατασκευάστηκε από συνολικά τέσσερα διαφορετικά κλεμμένα οχήματα. Κατασχέθηκε, στη συνέχεια αποστραγγίστηκε από όλα τα υγρά του και μεταφέρθηκε σε εγκατάσταση ανακύκλωσης για να συνθλιβεί.