Δείτε πως φτιάχνεται το Volkswagen ID. Buzz (Video)


Πέντε χρόνια μετά και χιλιάδες ώρες εξέλιξης μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου ID. Buzz, η Volkswagen μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε όλη την διαδικασία παραγωγής του νέου της ηλεκτρικού βαν πίσω από τις κάμερες.

  • 22/5/2022

Το νέο ηλεκτρικό βαν Volkswagen ID. Buzz είναι το τέταρτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και λανσάρεται τώρα στην Ευρώπη. Τώρα η γερμανική εταιρεία μας δίνει πρόσβαση μέσω ενός βίντεο στον τόπο κατασκευής του ηλεκτρικού βαν, το εργοστάσιο της φίρμας στο Ανόβερο.

Οι ευρωπαϊκές εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν στην αγορά με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 77 kWh (ωφέλιμη, ενεργειακό περιεχόμενο 82 kWh) η οποία παρέχει ρεύμα σε έναν ηλεκτροκινητήρα 150 kW (204 PS) με ροπή 310 Nm, που βρίσκεται και δίνει κίνηση στον πίσω άξονα. Η μέγιστη αυτονομία κίνησης αγγίζει τα 420 km σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες η Volkswagen μάλιστα ανακοίνωσε και τις τιμές πώλησης του νέου ID. Buzz στην Γερμανία.

Η ισχύς φόρτισης όταν χρησιμοποιείται εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είναι 11 kW. Μέσω μιας υποδοχής βύσματος CCS, σε σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) η ισχύς φόρτισης φτάνει έως και 170 kW. Όταν φορτίζεται με αυτόν τον τρόπο, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας αυξάνεται από 5 σε 80% σε περίπου 30 λεπτά. Όπως ισχύει για όλα τα μοντέλα της ID. οικογένειας, τα νέα ID. Buzz και ID. Buzz Cargo βασίζονται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) του VolkswagenGroup.