Δείτε πώς ταξιδεύει το λάδι στο εσωτερικό ενός κινητήρα (Video)


Αν εξακολουθείτε να έχετε απορίες σχετικά με τη λειτουργία ενός κινητήρα και τη χρησιμότητα των λιπαντικών, τότε το video που ακολουθεί θα σας διαφωτίσει.

  • 2/3/2021

Η ιδέα είναι απλή. Αν αντικαταστήσουμε ορισμένα μέρη του κινητήρα με διάφανο πλαστικό τότε αυτομάτως αποκτάμε οπτική επαφή με το εσωτερικό του, λύνοντας ταυτόχρονα απορίες σχετικά με τη λειτουργία του.

Αυτήν την απλή ιδέα, λοιπόν, αποφάσισαν υλοποιήσουν οι δαιμόνιοι Ρώσοι You Tubers του Garage 54 θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταγράψουν το τι συμβαίνει στο κάρτερ ενός κινητήρας και στο καπάκι των βαλβίδων όταν αυτός βρίσκεται σε λειτουργία.

Για το καλό της επιστήμης ένα -ακόμα- Lada θα έπρεπε να «θυσιαστεί» αν και η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο είχε καλύτερη τύχη σε σχέση με άλλα μοντέλα της ρωσικής φίρμας που έχουμε γνωρίσει και… αποχαιρετίσει μέσα από το Garage 54.

Τα αρχικά μέρη του κινητήρα χρησιμοποιήθηκαν ως καλούπι για να κατασκευαστούν τα διάφανα τμήματα του κινητήρα από πλαστικό πάχους 2 χιλιοστών.

Η συνέχεια ανήκει στους ευφυέστατους μηχανικούς του Garage 54, οι οποίοι με τον πιο απλό και πειστικό τρόπο μάς απέδειξαν –μεταξύ άλλων- για πιο λόγο δεν πρέπει να παραμελούμε την τακτική συντήρηση ενός κινητήρα και την αντικατάσταση των λιπαντικών.