Δείτε σε video πως θα είναι το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου


To video παρουσιάζει τις λεπτομέρειες του νέου αεροδρομίου και δημοσιεύτηκε στα social media της Hill International, ανεξάρτητου μηχανικού του έργου. 

  • 21/4/2023

Μια ψηφιακή βόλτα στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου, μάς δίνει την ευκαιρία να κάνουμε το video που δημοσίευσε στα social media η Hill International, ανεξάρτητος μηχανικός του έργου.

Σύμφωνα με την εταιρεία το terminal θα είναι επιφάνειας 90.000 τ.μ. και με βάση την τροποποιημένη σύμβαση θα είναι μεγαλύτερο κατά 32%.

Ο κύριος αεροδιάδρομος θα έχει μήκος 3.200 m. ενώ ο χώρος στάθμευσης στην πίστα θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 39 επιβατικά αεροσκάφη κατηγορίας C. Δίπλα από τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου θα υπάρχει χερσαία εμπορική ζώνη 700.000 τ.μ. προς εκμετάλλευση.

Τα gates επιβίβασης θα είναι 19 και θα πλαισιώνονται από τα 3 CIP/VIP lounges και το VIP Terminal. Παράλληλα θα υπάρχει roof garden επιφάνειας 1.500 τ.μ. με πανοραμική θέα ενώ θα είναι το πρώτο ελληνικό αεροδρόμιο που θα χρησιμοποιεί το Multiple Aprin Ramp για γρήγορη επιβίβαση και αποβίβαση.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Air Transport Action Group (ATAG), εκτιμάται ότι το Αεροδρόμιο στο Καστέλι θα δημιουργήσει 7.000 με 7.500 θέσεις άμεσης απασχόλησης ενώ θα κινητοποιήσει περίπου 35.000 με 37.000 θέσεις έμμεσης απασχόλησης.

Τέλος, ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 520 εκατ. ευρώ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σύμβαση προβλέπει και τη μελέτη, κατασκευή και χρηματοδότηση των οδικών προσβάσεων σύνδεσης του αεροδρομίου με τον Βόρειο και Νότιο Οδικό άξονα της Κρήτης.

Δείτε πως θα είναι το Αεροδρόμιο στο Καστέλι μέσα από το παρακάτω video...

Με πληροφορίες από το capital.gr