Δείτε τι «ακροβατικά» κάνουν οι Κινέζοι για να πάρουν δίπλωμα – Το video που έγινε viral


Ακόμα και στο casting του «Fast and Furious» πιο εύκολες είναι οι δοκιμασίες που περνούν οι κασκαντέρ οδηγοί.

  • 2/2/2023

Είναι γεγονός ότι η διαδικασία για να αποκτήσει κάποιος άδεια οδήγησης στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, τουλάχιστον σε σχέση με όσα ισχύουν σε άλλα μέρη του πλανήτη. Γεγονός είναι επίσης ότι η λέξη «λάδωμα» εμφανίζεται συχνά όταν ανοίγει η συγκεκριμένη συζήτηση και η προ μηνών αποκάλυψη του κυκλώματος που δρούσε στις εξετάσεις έρχεται να το επιβεβαιώσει.

Πλέον, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές (πολιτικοί, εξεταστές, σχολές οδήγησης) θέλουν να θεσπίσουν ένα νέο πλαίσιο που θα φέρει τη διαφάνεια στη διαδικασία μέσω της τοποθέτησης καμερώνώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα χρηματισμού και να αποκτούν άδεια οδήγησης μόνο όσοι πραγματικά την αξίζουν.

Μετά από όλα αυτά εντύπωση προκαλεί το video που δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον λογαριασμό @TansuYegen και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 13,5 εκατ. views, παρόλο που η ανάλυσή του δεν είναι και η καλύτερη. Αυτό που δείχνει είναι η μία από τις δύο πρακτικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται οι υποψήφιοι οδηγοί.

Αυτά που τους ζητάνε να κάνουν είναι πραγματικά εντυπωσιακά αφού ο εξεταζόμενος πρέπει να περάσει μέσα από μία γεμάτη «παγίδες» διαδρομή που απαιτούν μεγάλη εξοικείωση με το όχημα. Το αυτοκίνητο δεν πρέπει να πατήσει πάνω στις λευκές γραμμές που ορίζουν τη διαδρομή, ενώ την ίδια στιγμή πέντε εξεταστές παρατηρούν για τυχόν λάθη τα οποία θα «κόψουν» τον εξεταζόμενο.

Μάλιστα, σε απάντηση ενός άλλους χρήστη στο tweet παρουσιάζεται φωτογραφία από την αντίστοιχη διαδρομή πάνω στην οποία πρέπει να κινηθούν οι υποψήφιοι οδηγοί στη γειτονική Ταϊβάν. Ο χρήστης σημειώνει πως οι οδηγοί πρέπει να παρκάρουν το αυτοκίνητο με μία κίνηση, χωρίς να κάνουν μπρος-πίσω, και αν δεν το πετύχουν στις δύο προσπάθειες κόβονται!