Καύσωνας: Δείτε τι διαφορά κάνει το μαύρο χρώμα στα αυτοκίνητα (video)


Θερμική κάμερα δείχνει πόσο μεγάλη διαφορά υπάρχει στην θερμοκρασία που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα μαύρο και ένα λευκό αυτοκίνητο.

  • 14/7/2023

Είναι γνωστό και χωρίς να χρειάζονται επιστημονικές αναλύσεις ότι το μαύρο χρώμα επιβαρύνει σημαντικά την θερμοκρασία που επικρατεί εντός του αυτοκινήτου όταν αυτό βρίσκεται κάτω από τον καυτό ήλιο. Πόση όμως είναι αυτή η διαφορά;

Στο video που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του MikesCarInfo στο YouTube βλέπουμε με ξεκάθαρο τρόπο την τεράστια διαφορά ανάμεσα σε ένα μαύρο και ένα λευκό αυτοκίνητο της ίδιας μάρκας.

Ο άνθρωπος που κάνει την επίδειξη έχει στα χέρια του μία θερμική κάμερα η οποία σημαδεύει διαδοχικά ένα μαύρο και ένα λευκό Toyota Highlander που είναι παρκαρισμένα δίπλα-δίπλα.

Οι ενδείξεις στην κάμερα είναι ενδεικτικές των μεγάλων διαφορών που υπάρχουν. Στο μεν μαύρο η θερμοκρασία πάνω στο καπό του κινητήρα αγγίζει τους 75 βαθμούς Κελσίου όταν στο λευκό η θερμοκρασία είναι «μόλις» 45 βαθμοί.

Πάντως και στα άλλα δημοφιλή χρώματα, η θερμοκρασία που αναπτύσσεται έχει μεγάλες διαφορές. Το γκρι είναι πολύ κοντά στο μαύρο με 63 βαθμούς όταν το ασημί τα πηγαίνει πολύ καλύτερα με 54 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε το video...