Δείτε τη Lancia Delta Evo του Loeb να τυλίγεται στις φλόγες! (video)


Η ομάδα του Sebastien Loeb στο πρωτάθλημα Rallycross, Special One, είδε το γκαράζ, τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά της να γίνονται στάχτη, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RALLY ONE, EmilsGrintals - Twitter
  • 22/7/2023

Χθες το πρωί της 21ης Ιουλίου, μία άκρως τρομακτική κι επικίνδυνη φωτιά ξέσπασε στο Lydden Hill του Ην. Βασιλείου, τυλίγοντας στις φλόγες τον εξοπλισμό της Special One Racing, η οποία είναι η ομάδα με την οποία αγωνίζεται στα rallycross ο θρύλος των ράλλι, Sebastien Loeb.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί από τη φωτιά, όμως δεν μπορεί να πει κανείς ότι τα αυτοκίνητα της ομάδας παρέμειναν άθικτα, αφού και οι δύο Lancia Delta Evo-e RX κάηκαν ολοσχερώς. Λίγες είναι οι πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας προς το παρόν, όμως απ' ό,τι φαίνεται σε video που δημοσίευσε χρήστης του Twitter, τόσο τα αυτοκίνητα, όσο και τα φορτηγά της ομάδας, έγιναν στάχτη.

Μάλιστα, εύκολα μπορεί να αναγνωρίσει κανείς το σχήμα του πλαισίου των δύο οχημάτων στο video, αφού επρόκειτο για ένα μοντέλο που κάθε λάτρης της ταχύτητας οφείλει να γνωρίζει καλά.

Σύμφωνα με από κοινού ανακοίνωση της FIA και του πρωταθλήματος, οι αγώνες του Σαββάτου δε θα προχωρήσουν, ενώ κανένας τραυματισμός δε σημειώθηκε, αφού η πίστα δεν ήταν ανοιχτή στο κοινό τη μέρα του συμβάντος. Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι αμφότερα τα οχήματα της Special One καταστράφηκαν ολοκληρωτικά, όμως κανένα άλλο όχημα δεν επηρεάστηκε από τη φωτιά.

Οι δύο αγωνιστικές κι αμιγώς ηλεκτρικές Delta Evo-e RX έκαναν το ντεμπούτο τους το 2021, προκειμένου να συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross. Πίσω από την κατασκευή τους βρίσκεται η GCK Motorsport, η οποία κατάφερε να συνδυάσει το αξεπέραστο στυλ της θρυλικής Delta Integrale με την ηλεκτροκίνηση, δημιουργώντας ένα νέο σασί με δύο ηλεκτροκινητήρες που παράγουν συνολική ισχύ 680 PS.

Δημοσίευση της ίδιας της ομάδας επιβεβαίωσε ότι «τα δύο οχήματα δεν κατάφεραν να σωθούν, παρά την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής.»