Δείτε τη Mercedes-AMG CLE 63 Coupe να «χορεύει» στον πάγο (video)


Το πρωτότυπο της νέας Mercedes-AMG CLE 63 Coupe πηγαίνει με το πλάι πάνω σε μία παγωμένη λίμνη και προσφέρει θέαμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CarSpyMedia - YouTube
  • 11/4/2023

Η Mercedes ετοιμάζεται να αλλάξει ριζικά τη διαμόρφωση της γκάμας της. Μετά το τέλος των SLC, S-Class Coupe, S-Class Convertible και AMG GT Roadster, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει η έξοδος και άλλων δίθυρων μοντέλων.

Έτσι, προκύπτει η CLE Coupe και η αντίστοιχη έκδοση cabrio, με την πρώτη να βρίσκεται σε φάση εξέλιξης, κάνοντας δοκιμές σε δημόσιους δρόμους με καμουφλάζ. Ήδη την έχουμε συναντήσει αρκετές φορές και σας έχουμε παρουσιάσει κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

Το κανάλι CarSpyMedia στο YouTube «συνέλαβε» την έκδοση AMG 63 να πλαγιολισθαίνει πάνω σε μία παγωμένη λίμνη. Φέρει, μάλιστα, κίτρινα αυτοκόλλητα που δείχνουν πως πρόκειται για έκδοση με PHEV κινητήριο σύνολο.

Η νέα CLE φαίνεται πως θα αποτελεί διάδοχο της CLK, καθώς θα είναι στο επίπεδο της C-Class με χαρακτηριστικά και τιμή που αντανακλούν αυτά των μοντέλων της E-Class

Άμεσος αντίπαλος του μοντέλου θα είναι BMW Σειρά 4 και το Audi A5, ενώ όπως έχει φανεί από άλλες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, η cabrio έκδοση θα φέρει υφασμάτινη οροφή, με το εσωτερικό της να «μοιράζεται» στοιχεία από την C-Class W206 και τη νέα E-Class W214, που θα παρουσιαστεί στις 25 Απριλίου.

Η CLE Coupe αναμένεται να αποκαλυφθεί αργότερα μέσα στο τρέχον έτος, με την Convertible να έρχεται στο προσκήνιο το 2024

Τα μοντέλα με τη «σφραγίδα» της AMG θα έρθουν κι αυτά αργότερα μέσα στο 2024, και θα βρίσκονται κάτω από την νέα γενιά των AMG GT Coupe και της SL στην ιεραρχία της γκάμας της Mercedes.

Δείτε το σχετικό βίντεο: